Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Η Ηπειρώτισσα ( από Σαμονίβα) Ελπίδα Τόκα, στους 18ους Μεσογειακούς αγώνες με την Εθνική Ελλάδας


Η αθλήτρια στίβου του Σ.Δ.Υ. Αργολίδας Ελπίδα Τόκα, που κατάγεται από τη Σαμονίβα Σουλίου, κλήθηκε από την Εθνική ομάδα για να συμμετάσχει στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στη Ταραγόνα της Ισπανίας από τις 22 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου. Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία, τόσο για την ίδια όσο και για τον σύλλογο της. Η Ελπίδα Τόκα, που προσπαθεί να συνδυάζει τις σπουδές της (μετά την ορκομοσία της ως Βιολόγου στο Πανεπιστήμιο Πατρών, συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο αγώνισμα των 400 μέτρων με εμπόδια. 




Στην ελληνική αποστολή, μετέχουν εκτός από την Ελπίδα Τόκα και άλλοι 39 κορυφαίαοι αθλητές και αθλήτριες στίβου, που έχουν κατακτήσει αξιόλογες διακρίσεις σε αγώνες τόσο στην  Ελλάδα όσο και διεθνώς. Θυμίζουμε ότι στους Μεσογειακούς αγώνες του 2013, οι Κώστας Μπανιώτης και Κώστας Δουβαλίδης, είχαν κατακτήσει τα χρυσά μετάλλια στα αγωνίσματα του ύψους και 110μ. εμπόδια αντίστοιχα και  η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, ήταν τρίτη στην δισκοβολία, ενώ οι Μάκης Στεργιούλης και Γρηγορία Κεραμιδά, είχαν κατακτήσει μετάλλια με τις ομάδες 4Χ100μ ανδρών και γυναικών, αντίστοιχα. Επίσης, η Ελπίδα Τόκα, εκπροσώπησε πέρσι την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Φοιτητικό πρωτάθλημα, που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊπέι της Κίνας και κατέκτησε την 14η θέση στο αγώνισμα των 400μ εμπόδια.


Η 40μελής ελληνική ομάδα στίβου, είναι ικανή να διεκδικήσει εξαιρετικές επιδόσεις, αλλά και μετάλλια σε πολλά αγωνίσματα. 



Στους φετεινούς Μεσογειακούς αγώνες θα συμμετάσχουν με υψηλές προσδοκίες, εκτός από την Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ), Ελισάβετ Πεσιρίδου (100μ εμπόδια) και Ραφαέλα Σπανουδάκη (100 μέτρα), αθλήτριες που έχουν ήδη το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου και η Ελπίδα Τόκα (400 μ εμπόδια), η οποία διεκδικεί να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ και να πιάσει το όριο που θα της εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν και νεαρότεροι αθλητές και αθλήτριες, που θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: