Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βράβευσε την Ηπειρώτισσα Ολυμπιονίκη Αλεξάνδρα Τσιάβου

tsiavouou

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βράβευσε τους Έλληνες Ολυμπιονίκες που διακρίθηκαν στους Αγώνες του Λονδίνου και τίμησε, για την προσφορά τους, τις εταιρείες χορηγούς της Ολυμπιακής ομάδας. 
Αρχικά βραβεύτηκαν οι Ηλίας Ηλιάδης, Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου για τα μετάλλια που κατέκτησαν. 

Ακολούθησε η ομιλία του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου που ανέλυσε λεπτομερώς την επίτευξη των στόχων που είχε θέσει η διοίκηση

το 2009, αναλύοντας όλες τις ενέργειές της που έγιναν γύρω από τους εξής πέντε άξονες: Την οικονομική αυτάρκεια της ΕΟΕ, την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των Αθλητών μας, τη διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας, το άνοιγμα των εγκαταστάσεων της ΕΟΕ στο κοινό και την καταπολέμηση του Ντόπινγκ και της Βίας.
Κλείνοντας ο Πρόεδρος της ΕΟΕ τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους της ΕΟΕ, τους συνεργάτες και, κυρίως, όλους τους εθελοντές των εκδηλώσεών μας που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την επιτυχία του έργου μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στα μέλη της Ολομέλειας για την ιδιαιτέρως εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια. Πιστεύω ότι οι όποιες αντιθέσεις ή διαφωνίες συνεισέφεραν και αυτές στις πιο σωστές επιλογές και στη λήψη καλύτερων αποφάσεων.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες μας, που στις διοργανώσεις που μας εκπροσώπησαν, κράτησαν ψηλά τη σημαία της Ελλάδας και μας έκαναν υπερήφανους! Για αυτούς άξιζαν οι κόποι μας και για αυτούς πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε».

Το λόγο πήρε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης που μεταξύ άλλων επισήμανε: «Είναι μέρα χαράς και γιορτής σήμερα αλλά θα ήθελα να πω μερικά πράγματα. Εμείς αναλάβαμε τον Ιούλιο και δεν βρήκαμε προϋπολογισμό. Εγώ την πρόταση που υπήρχε την ψήφισα και τον Αύγουστο, την έκανα προϋπολογισμό. Και δηλώνω εδώ, ότι κατά 98-99% οι Ομοσπονδίες για πρώτη φορά στην ιστορία παίρνουν τα χρήματα αυτά, δηλαδή τα χρήματα που υπήρχαν στον προϋπολογισμό. Δυστυχώς του χρόνου τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα κι εμείς έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε τα εθνικά κολυμβητήρια ανοιχτά, χωρίς να πληρώνει κανένας γονιός για το παιδί του. Αυτός είναι ο στόχος και θέλω να τον τονίσω. Αν πολεμήσουμε όλοι μαζί και βοηθήσει και ο ΟΠΑΠ, πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπροστά μας είναι το μέλλον και πρέπει να βοηθήσουμε τους αθλητές να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα.»

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι βραβεύσεις αθλητών και αθλητριών που κατέλαβαν μέχρι και την 8η θέση στους Αγώνες του Λονδίνου οι: Λευτέρης Κόνσολας-Παναγιώτης Μαγδανής (κωπηλασία/8η θέση), Δέσποινα Σολωμού-Ευαγγελία Πλατανιώτη (συγχρονισμένη κολύμβηση/8η θέση), Σπύρος Λεμπέσης (στίβος/7η θέση), Κώστας Φιλιππίδης (στίβος/7η θέση), Βύρων Κοκκαλάνης (ιστιοπλοΐα/6η θέση), Βασίλης Τσολακίδης (γυμναστική/6η θέση), Βασιλική Βουγιούκα (ξιφασκία/5η θέση), Γιάννης Χρήστου, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας, Στέργιος Παπαχρήστος (κωπηλασία/4η θέση) και Σπύρος Γιαννιώτης (κολύμβηση/4η θέση).

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν επίσης βραβεύτηκαν οι εταιρείες χορηγοί της Ολυμπιακής ομάδας, ήτοι οι ΟΠΑΠ ΑΕ, OLYMPIC AIR, ADIDAS, BMW, PROCTER & GAMBLE και SAMSUNG. Στον Α.Ο Αχαΐας «Γαλήνη» απονεμήθηκε τα βραβείο της ΔΟΕ «Αθλητισμός και Κοινωνική Ευθύνη» και στον προπονητή ξιφασκίας Στάθη Γεροσίδερη το Βραβείο Ευρωπαϊκής Κίνησης για το «Ευ Αγωνίζεσθαι»

www.radioigoumenitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: