Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Αυτή τη φανέλα του ''δοξασμένου'' Καραμανλή έδωσε ο Αργεντίνος Πρόεδρος στον Αλέξη Τσίπρα κι όχι του Μέσι!


Την έναρξη ενός δημοσιογραφικού πολέμου ίσως να σημαίνει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», στο πλαίσιο του οποίου εξαπολύεται σφοδρή επίθεση στα διαδικτυακά ΜΜΕ, με αφορμή τον Αλέξη Τσίπρα και τον... Λιονέλ Μέσι.


Κι όμως το τι πραγματικά συνέβη, σας το αποκαλύπτει το "Κουρδιστό Πορτοκάλι". Ο πρόεδρος της Αργεντινής έδωσε στον Τσίπρα την φανέλα με την οποία είχε δοξασθεί ο Καραμανλής. Η φανέλα του Καραμανλή έφτασε στην Αργεντινή όταν ο γνωστός βάζελος πρώην πρωθυπουργός την έκανε δώρο στον Χουάν Βερόν!
Αυτή συνέβη.


Η συντάκτης του δημοσιεύματος της εφημερίδας (ΕΔΩ) καταφέρεται με ιδιαίτερη οξύτητα προς διάφορα ενημερωτικά sites τα οποία έκαναν λόγο για τύπωμα εμφανίσεων της ποδοσφαιρικής εθνικής Αργεντινής με το όνομα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σημειώνουν «ΤΑ ΝΕΑ», η εμφάνιση με το όνομα TSIPRAS και το νούμερο 10 στην πλάτη, την οποία επιστράτευσε ο ηλεκτρονικός τύπος για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του, δεν αποτελεί, εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, παρά προϊόν φωτομοντάζ της εφημερίδας.

Η συντάκτης του δημοσιεύματος-καταπέλτη, ορμώμενη από το γεγονός, ξεδιπλώνει εκτενή κριτική προς τον τρόπο που λειτουργεί η ηλεκτρονική δημοσιογραφία, κατηγορώντας την λίγο-πολύ για «τσαπατσουλιά», λογοκλοπή και θυσία της δεοντολογίας στο βωμό της ταχύτητας ανάρτησης και των πολυπόθητων «κλικς».

Βέβαια, η ηλεκτρονική δημοσιογραφία έχει τα δικά της προβλήματα, καθώς ακόμη κάνει τα «αρχικά» βήματά της, από την άλλη όμως, πέρα από ορισμένες... αστοχίες ακόμη και του ίδιου του κειμένου-καταπέλτη, οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» θυμούνται μία... φανταστική συνάντηση του -τότε- πρωθυπουργού της Ελλάδας με τον Τούρκο ομόλογό του την οποία δημοσίευσε παραδοσιακό ΜΜΕ, έντυπο του συγκροτήματος στο οποίο ανήκουν και «ΤΑ ΝΕΑ». Η συνάντηση δεν έγινε ποτέ, αλλά το κείμενο είχε ήδη... γραφτεί, ως εκ τούτου δημοσιεύτηκε ενημερώνοντας για το καλό κλίμα της συζήτησης.

Άρα, μάλλον, η ουσία της υπόθεσης ξεπερνά κατά πολύ τις λίγο σνομπ, άλλοτε δε και χαιρέκακες μπηχτές των «μεν» (συμβατικών μέσων) εναντίον των «δε» (ψηφιακών μέσων).

Άλλωστε, όπως προκύπτει και από το ίδιο το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας την πήρε τη φανέλα του Μέσι από τον πρόεδρο της αργεντινικής ΕΠΟ. Οπότε, συνήθως η αλήθεια είναι κάποτε στη μέση. 

Το μόνο που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι το «άλλο (ποδοσφαιρικά) Αλέξης Τσίπρας και άλλο... Λιονέλ Μέσι».

Π.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: