Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Αλβανοί κακοποιοί απελαύνονται από τη χώρα μας, αλλά... επιστρέφουν με άλλο όνομα στην Ελλάδα!

kakabia_telwneio

Πώς περνούν τον έλεγχο στους συνοριακούς σταθμούς.

Τελικά δεν γλιτώνουμε εύκολα απ' αυτούς! Αλβανοί κακοποιοί, που απελαύνονται από την Ελλάδα, αλλάζουν. ονόματα στις κρατικές υπηρεσίες της χώρας τους και επιστρέφουν ξανά στη δική μας για να συνεχίσουν ανενόχλητοι την εγκληματική δράση τους!

Βασική «πύλη» επιστροφής τους στην Ελλάδα είναι κυρίως η Κακαβιά (φωτό), ενώ ορισμένοι επανέρχονται στη χώρα μας μέσω Ιταλίας. Αυτό ακριβώς συνέβη με τον Αλβανό κακοποιό, που κατηγορείται ότι σκότωσε πρόσφατα 35χρονο περιπτερά στην Αθήνα.

Περνούν τον έλεγχο
Μόλις λοιπόν οι εκδιωχθέντες από την χώρα μας κακοποιοί φτάνουν στην Αλβανία, ετοιμάζουν πιστοποιητικά προκειμένου να αλλάξουν -από τις αλβανικές υπηρεσίες- το όνομά τους και να εκδώσουν διαβατήριο με τα νέα τους, ψεύτικα, στοιχεία. Έτσι, δεν κινούν τις υποψίες στο συνοριακό έλεγχο.
Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που διαθέτουν τα τμήματα ελέγχου διαβατηρίων στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία έχουν τη δυνατότητα διενέργειας αναζήτησης των στοιχείων ενός προσώπου με βάση το όνομα και το επώνυμο.

Με νέα διαβατήρια
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διοικητικά ή άλλα μέτρα (καταχωρημένοι στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών/ΕΚΑΝΑ ή στο Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν/SIS) από τη χώρα μας ή από άλλο κράτος μέλος της ζώνης Σένγκεν, να προβαίνουν σκοπίμως στην αλλαγή του ονόματος ή του επωνύμου τους (τηρώντας τις σχετικές νόμιμες διαδικασίες στη χώρα τους) και να εφοδιάζονται με αλβανικά διαβατήρια νέου τύπου (βιομετρικά).
Εν συνεχεία, με τη χρήση των νέων διαβατηρίων, που εμφανίζουν το αλλαγμένο όνομα, εισέρχονται στη χώρα μας, αφού κατά την πληκτρολόγηση στην «ειδική εφαρμογή» των Τελωνείων προκύπτει αρνητική καταχώρηση και έτσι πλέον επιτρέπεται ελεύθερα και δίχως προβλήματα η διέλευσή τους. 

Ηλίας Μάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: