Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

«Αγόραζαν αυτοκίνητα και ελικόπτερα με λεφτά του ΕΟΤ».

Καλημέρα από τον ΕΟΤ

Καλημέρα από τον ΕΟΤ.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ήθελε υβριδικό αυτοκίνητο. Το ήθελε όχι σήμερα αλλά ''χθες'' και πίεζε τους υπαλλήλους να ικανοποιήσουν την επιθυμία του 

Σε δηλώσεις προέβη ο πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Ράντος, λέγοντας πως υπάρχουν περιπτώσεις που υπάλληλοι του ΕΟΤ κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν για να εκτελέσουν τις «εντολές» κάποιου υπουργού ή γενικού γραμματέα.

Σύμφωνα με λεγόμενα του κ. Ράντου, με αφορμή την υπόθεση του τέως γενικού γραμματέα Νίκου Καραχάλιου, υπήρχαν υπουργοί απαιτούσαν την αγορά κάποιου υπερπολυτελούς αυτοκινήτου ή ακόμα και ελικοπτέρου.

Συγκεκριμένα, επί υπουργίας του Άρη Σπηλιωτόπουλου ζητήθηκε να αγοραστεί ένα καλό υβριδικό αυτοκίνητο. 

«Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ήθελε υβριδικό αυτοκίνητο. Το ήθελε όχι σήμερα αλλά 'χθες' και πίεζε τους υπαλλήλους να ικανοποιήσουν την επιθυμία του. Τελικά, οι υπηρεσίες προέβησαν στην αγορά του, αλλά ορισμένοι υπάλληλοι παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη για πλημμελή άσκηση καθηκόντων. Τελικά, απηλλάγησαν, αλλά - όπως και να' χει - ταλαιπωρήθηκαν».

Άλλη μία περίπτωση είναι αυτή του πρώην υπουργού Τουρισμού, Διονύση Λιβανού, ο οποίος ζήτησε να αγοράσει ελικόπτερο, για να μπορεί να μετακινείται πιο εύκολα. Όταν αποχώρησε το ελικόπτερο το χρεώθηκε ο ΕΟΤ, αλλά τελικά κατάφερε να το πουλήσει αργότερα σε μια αεροπορική εταιρεία. Όσον αφορά τον Κ. Καραχάλιο ο κ. Ράντος σχολίασε πως ήταν απλά «επισκέπτης» στα γραφεία του Οργανισμού, καθώς ελάχιστες φορές βρισκόταν στο γραφείο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: