Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

«Μάχη» για να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα ορισμένοι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Πρέβεζας

«Μάχη» για να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα ορισμένοι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Πρέβεζας

Στην Ελλάδα της κρίσης και με τον Δήμο Πρέβεζας να «πνίγεται» στα χρέη -δυστυχώς- ακόμη και ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, όπως η λειτουργία των παιδικών σταθμών χωρίς προβλήματα, δεν θεωρείται κάτι δεδομένο.

Η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.), έπειτα από επεξεργασία των αιτήσεων που κατατέθηκαν, ενέταξε στη δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», τις παρακάτω δομές του Δήμου Πρέβεζας, αλλά είναι λίγες οι ωφελούμενες γυναίκες που θα μπορέσουν να στείλουν τα παιδιά τους στους συγκεκριμένους παιδικούς.

Αναλυτικά η λίστα:
1.ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΡΓΑΡΩΝΑΣ: 3 θέσεις (αντί για 17)
(επιλαχούσες μητέρες 3)
2.ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΝΕΑΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΦΑΓΕΙΑ: 6 θέσεις (αντί για 28)
(επιλαχούσες μητέρες 3)
3.ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΙΝΩΠΗΣ :14 θέσεις (αντί για 28)
(επιλαχούσες μητέρες 2)
4. ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΚΔΑΠ) ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ
ΝΕΑΠΟΛΗΣ: 30 θέσεις (Α΄- Β΄βάρδια).

Η αναμενόμενη χρηματοδότηση σύμφωνα με τα παραπάνω αποτελέσματα της Ε.Ε.Τ.Α.Α θα είναι συνολικά 126.700 ευρώ, ενώ οι δαπάνες μόνον μισθοδοσίας του υπάρχοντος προσωπικού ετησίως ανέρχονται περίπου στο ποσό των 256.900 ευρώ και των λοιπών λειτουργικών περίπου στο ποσό των 16.000 ευρώ. Μόνο η χρηματοδότηση για τη λειτουργία του ΚΔΑΠ καλύπτει τα έξοδα λειτουργίας του. Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι αν δεν υπάρξει εξασφάλιση χρηματοδότησης, θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των δομών.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Χρήστος Μπαϊλης, μαζί με άλλους Δημάρχους που έχουν παρόμοια προβλήματα, έφεραν το ζήτημα στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ, ενώ το θέμα συζητήθηκε εκτενώς σε συνάντηση που είχε το Προεδρείο της Ένωσης των Δήμων με τον Υπουργό Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννη Βρούτση και προτάθηκαν μέτρα, ώστε να δοθεί λύση.

Με έγγραφό του μάλιστα ο κ. Μπαϊλης προς το αρμόδιο Υπουργείο ζητάει εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης από κονδύλια του ΕΣΠΑ, ενώ εξηγεί πως θα γίνει καινούρια μοριοδότηση, ώστε να μπουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στις δομές αυτές του Δήμου και να μην υπάρξει παράλληλα, πρόβλημα με τη λειτουργία των παιδικών σταθμών.

Τα πρώτα μηνύματα, όπως εξήγησε στο www.atpreveza.gr, ο Δήμαρχος Πρέβεζας, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, είναι θετικά. Οψόμεθα...

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: