Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Με ειδικό αφιέρωμα στην βραβευμένη ταινία του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας άνοιξε το Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.


Με ειδικό αφιέρωμα στην βραβευμένη ταινία του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας «Και πάντα ν΄αγωνίζομαι» άνοιξε τις εκδηλώσεις του το Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας το οποίο πραγματοποιήθηκε από 17-22 Σεπτεμβρίου. 

Η ταινία των παιδιών έχει βραβευτεί από το Υπουργείο Παιδείας στον διαγωνισμό «Ενας πλανήτης μια ευκαιρία» και έχει πάρει επίσης το Α'βραβείο καλύτερης μαθητικής ταινίας στο Arτpools video festival Λάρισας. 

Επίσης η συγκεκριμένη ταινία επιλέχτηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο τμήμα νεανικών και σπουδαστικών ταινιών στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας που θα διεξαχθεί από 26-30 Σεπτεμβρίου με την συγχρηματοδότησή της Ευρωπαικής Ενωσης. 


Για τον λόγο αυτό ζητήθηκε από την υπεύθυνη της ταινίας Ελένη Ζιώγα ο υποτιτλισμός της. Στο φεστιβάλ επελέγησαν και συμμετέχουν 230 ταινίες από 49 χώρες. 

Το σχολείο δέχτηκε ειδική πρόσκληση και μια μικρή αντιπροσωπεία με υπεύθυνη την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Ελένη Ζιώγα θα παραστεί στο Φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: