Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Αντουάν ο δουλοπρεπής. Coming soon.


Η νέα μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή είναι γεγονός. Ο Αντουάν ο δουλοπρεπής. Πρόκειται για την πραγματική ιστορία ενός νεαρού γόνου καλής οικογενείας που έφτασε να γίνει πρωθυπουργός και να παραδώσει οριστικά τα κλειδιά της χώρας του.

Η σπουδαία τηλεοπτική σειρά ξεκινά από τα νεανικά φοιτητικά χρόνια του Αντουάν στις Η.Π.Α. οπότε και φοιτούσε μαζί με έναν ακόμη γόνο γνωστής οικογενείας που κι αυτός έμελλε να κυβερνήσει τη χώρα. Μα τι σου είναι αυτοί οι σεναριογράφοι!

Στη συνέχεια τον βλέπουμε να διευθύνει πετυχημένη πιτσαρία στην Αστόρια και κατόπιν να ορκίζεται βουλευτής. Απίστευτο! Εξελίσσεται σε αγαπημένο τέκνο μετέπειτα πρωθυπουργού με τικ στον ώμο του ενώ οι τραγικές του επιλογές είχαν ως αποτέλεσμα τη μπούκα ξένων στη χώρα του και τελικά τη ρήξη των σχέσεων των δύο ανδρών. Αυτός όμως ενώ διαβεβαίωνε περί του αντιθέτου, έριξε τελικά τη εκλεγμένη κυβέρνηση της πατρίδας του για μείζον εθνικό ζήτημα.

Κατόπιν ως ηγέτης του τρίτου πλέον κόμματος κατορθώνει παρά τις εθνικές νίλες της νέας κυβέρνησης να μείνει εκτός βουλής και να οδηγηθεί στην πολιτική εξορία.

Πολλά χρόνια αργότερα ξαναγυρνά στο κόμμα από το οποίο έφυγε και ενώ έλεγε πως ούτε ως αρχηγός δε θα επέστρεφε. Εκλέγεται ευρωβουλευτής, βουλευτής κι αναλαμβάνει υπουργός πολιτισμού. Κατόπιν ως επαναστάτης που καταργεί φέουδα επικρατεί εσωκομματικά.

Στα σκληρά και πέτρινα χρόνια της αντιπολίτευσης δεν καταφέρνει να πείσει αλλά είχε απέναντί του τον παλιό συμφοιτητή που ήξερε να τα θαλασσώνει ως γνήσιος ναυτικός με κανό. Τελικά αποφασίζει να σηκώσει ανάστημα αλλά αμέσως μετά συνθηκολογεί. Συναινεί στα λάθη του και σερβίρει μείγματα που απεχθανόταν. Απειλεί με διαγραφές και χωρισμούς δρόμων, διαγράφει και αμέσως μετά συνεπής στα όσα είπε, καλεί σε πανστρατιά.

Τελικά με τα 1000 ζόρια και ψέμματα ότι αυτός δε θα βασανίσει άλλο τους πολίτες γίνεται πρωθυπουργός και πως θα επαναδιαπραγματευθεί. Με τα μέτρα που έλαβε, εξόντωσε οριστικά το λαό του και παρέδωσε τα κλειδιά της εθνικής του κυριαρχίας.

Οι σεναριογράφοι τώρα λέγεται πως βρίσκονται στο φινάλε της μεγάλης παραγωγής εξετάζοντας ποιο σενάριο είναι καλύτερο και αφήνοντας στο κοινό την επιλογή. Διαφυγή στο παρά πέντε με ελικόπτερο από την ταράτσα της Βουλής ή κυνηγητό με πέτρες στο Σύνταγμα;

Γιατί.όπως έλεγε κι ο Γιάννης Βούρος. ΕΣΥ αποφασίζεις!

Σημείωση: οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάση είναι συμπτωματική. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: