Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Κατ' εξαίρεση αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε ΙΔΙΩΤΙΚΑ Σχολεία της Αλβανίας υπέγραψε και ο Αρβανιτόπουλος!

Βάζουν «ταφόπλακα» σε ελληνικά σχολεία της Αλβανίας

Έδωσε και πάλι νέα παράταση στους καθηγητές


Από χθες βουΐζει η εκπαιδευτική κοινότητα στην Ήπειρο και στα Γιάννενα από το διαχρονικό σκάνδαλο που με τη σφραγίδα του ελληνικού υπουργείου Παιδείας, το οποίο προκλητικά εξυπηρετεί ιδιωτικά σχολεία της Αλβανίας. 

Αναφερόμαστε στις ΚΑΤ' ΕΞΑΙΡΕΣΗ αποσπάσεις "από την πίσω πόρτα" ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, τις οποίες πραγματοποιεί το Ελληνικό υπουργείο παιδείας σε Έλληνες διορισμένους εκπαιδευτικούς σε σχολεία της Αλβανικής Αρχιεπισκοπής, τα οποία δεν είναι δημόσια αλλά ΙΔΙΩΤΙΚΑ!!! 

Σήμερα σας παρουσιάζουμε το επίμαχο έγγραφο του υπουργείου παιδείας το οποίο φέρει την υπογραφή του ίδιου του υπουργού κ. Κων/νου Αρβανιτόπουλου και στο οποίο περιλαμβάνονται όλα τα ονόματα των δέκα (10) "τυχερών" εκπαιδευτικών, οι οποίοι λαμβάνουν κανονικότατα και το ειδικό επιμίσθιο εξωτερικού αλλά και τη τζάμπα μεταφορά αυτών και των οικογενειών τους από και προς την Αλβανία!!!

Δεν μας είπε μόνο ο κ. Αρβανιτόπολουλος πότε έγινε η δημόσια προκύρηξη αυτών των θέσεων, πότε εστάλη η σχετική προκήρυξη (εάν εστάλη ποτέ στα σχολεία προς ενημέρωση όλων ανεξαιρέτως των εκπαιδευτικών), πότε και που έγιναν οι αιτήσεις και με βάση ποια διαδικασία και ποια προσόντα έγινε η επιλογή αυτών των δέκα (10) αυτών εκπαιδευτικών εκπαιδευτικών. 

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε μόνο για διάφανες διαδικασίες επιλογής εκπαιδευτικών προς απόσπαση σε δημόσια Σχολεία του εξωτερικού για την ελληνομάθεια των μεταναστών μαθητών. 

Σήμερα όμως βλέπουμε και για...prive αποσπάσεις, πέρα και πάνω από διαδικασίες επιλογής. Στα Γιάννενα η τοπική εκπαίδευση κρατά το στόμα της κλειστό και δεν της βγάζεις κουβέντα. 

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου κα Φιλιώ Ζαράχη-Νόκα το γνωρίζει το θέμα; Αν ναι συμφωνεί; Αν πάλι δεν γνωρίζει τίποτα, τι ρόλο έχει στα εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου, όπου Εκκλησία της Αλβανίας και Αρβανιτόπουλος κάνουν πάρτυ; Επειδή γνωρίζουμε το ήθος, την εμπειρία και την αποφασιστικότητά της, ξέρουμε ότι δεν της ταιριάζει ο ρόλος της κομπάρσου. Οι συνδικαλιστάδες πάλι; Σε ποιο...ευχέλαιο χάθηκαν...




Δεν υπάρχουν σχόλια: