Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Καθοριστική για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ήταν η παρουσία των πυροσβεστικών αεροσκαφών στο Άκτιο.


Καθοριστική για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ήταν η παρουσία των πυροσβεστικών αεροσκαφών στο Άκτιο. 

Τα αεροσκάφη συμμετείχαν όχι μόνο στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας καθώς επίσης και σε αντίστοιχες επιχειρήσεις στην Πάργα, στα Ιωάννινα, στην Ζάκυνθο και όλη τη Δυτική Ελλάδα.
Η παρουσία των αεροσκαφών στο Ακτιο κάθε άλλο παρά δεδομένη θα έπρεπε να θεωρείται την φετινή δύσκολη οικονομική συγκυρία.
 Η αλήθεια είναι ότι σε επίπεδο φορέων δόθηκε «μάχη» προκειμένου τα καναντέρ να μην έχουν έδρα σε άλλο σημείο της Δυτικής Ελλάδας. 
Σχετικό έγγραφο απέστειλε προς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ενώ τις δικές του επαφές έκανε έγκαιρα και ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου όταν πληροφορήθηκε ότι ήταν πολύ πιθανό το φετινό καλοκαίρι τα πυροσβεστικά αεροπλάνα να μην έχουν ως έδρα τους το αεροδρόμιο του Ακτίου.
 Οι προσπάθειες τελικά έφεραν αποτέλεσμα κι έτσι τα καναντέρ( η χρήση των οποίων κοστίζει περίπου 10 χιλιάδες ευρώ την ώρα) ενίσχυσαν ουσιαστικά τις πυροσβεστικές δυνάμεις της ευρύτερης περιοχής. 
Τα δύο αεροσκάφη, τα οποία εδρεύουν στην 131 Σμηναρχία Μάχης έφτασαν στο Άκτιο στις 15 Ιουλίου(αργότερα από άλλες χρονιές) και θα παραμείνουν εκεί για όσο διάστημα οι καιρικές συνθήκες ευνοούν ακόμη την εκδήλωση πυρκαγιών.
 Οι φορείς δε, έχουν ξεκινήσει από τώρα τις επαφές προκειμένου να εξασφαλίσουν την παρουσία των καναντέρ και το επόμενο καλοκαίρι.

www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: