Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Εκδήλωση Ηπειρωτών Αργυρούπολης.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ


( Άχαξε ο Υμηττός από τα Ηπειρώτικα μουσικά ακούσματα)
Του Χρίστου Α. Τούμπουρου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «Ηπειρώτικη Παραδοσιακή Βραδιά» του Συλλόγου Ηπειρωτών Αργυρούπολης, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012, στο Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης.
Η εκδήλωση θεωρήθηκε απόλυτα επιτυχής, αφού η προσέλευση των Ηπειρωτών και φίλων ήταν πέραν των προσδοκιών και το γλέντι που ακολούθησε μετατράπηκε σε αληθινό ηπειρώτικο ξεφάντωμα.
Η ποιότητα της εκδήλωσης δείχνει τη σοβαρή δουλειά που γίνεται στο σύλλογο Ηπειρωτών Αργυρούπολης που στηρίζεται στην ουσιαστική και ανιδιοτελή προσφορά μελών και φίλων και στις άοκνες προσπάθειες του ακούραστου προέδρου Γιώργου Κωτσαντή.
Τους παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς απέδωσαν με εξαιρετική επιτυχία το παιδικό χορευτικό τμήμα της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης, το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Ελληνικού, το χορευτικό τμήμα Παραδοσιακοί Δρόμοι, το χορευτικό τμήμα της Ένωσης Ηπειρωτών Ν. Σμύρνης-Παλαιού Φαλήρου, το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης και τέλος το χορευτικό τμήμα της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Κωτσαντής παρουσίασε τη δράση του Συλλόγου και την αποδοχή του από ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Αργυρούπολης. Τόνισε ιδιαίτερα τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Σύλλογος προκειμένου να υλοποιηθεί «το όραμά μας, το μνημείο της γυναίκας της Πίνδου, της ηρωίδας αυτής ηπειρώτισσας». Και συνέχισε καταχειροκροτούμενος: «της ηπειρώτισσας που στα πετρωμένα χωριά της Ηπείρου κράτησε την Ελλάδα ζαλίκα στην κυρτωμένη ράχη της».
Το ίδιο χειροκρότημα εισέπραξε και ο Δήμαρχος Αργυρούπολης - Ελληνικού Χρήστος Γκορτζίδης, όταν ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα παραχωρήσει χώρο σε μια πλατεία, προκειμένου να στηθεί το μνημείο της γυναίκας της Πίνδου. Μια αληθινά εξαιρετική πράξη που δείχνει την ευαισθησία του κ. Δημάρχου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Κωνσταντίνος Κωνής, η πρώην Πρόεδρος των Ηπειρωτών Αργυρούπολης Θωμαΐς Κούτουλα, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου, επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Χάρης Πασβαντίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Βασίλης Βάσσιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Μπούκας καθώς και ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άγγελος Παπασπύρου, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Ηπειρωτών Ελληνικού Βαγγέλης Βάσσης, Νέας Σμύρνης Δημήτρης Χρήστου, Καλλιθέας Χρήστος Μάρκου, Ηλιούπολης Νίκος Σπέγγος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης Ηλίας Ιορδανίδης, καθώς και ο Αντιπρόεδρος Λάζαρος Τογρίδης, ο Πρόεδρος των Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης Γιώργος Κωνσταντάτος κ.α.

Ο Σύλλογος τίμησε με πλακέτες του χορηγούς: Εταιρεία Security Gat Χρήστος Απόδιακος και Αργυρώ Παπαδοπούλου, Εταιρεία Κοινωνικής Εξυπηρέτησης Λάζαρος Τογρίδης, Ηπειρώτικη Γωνιά (ταβέρνα) Χρήστος και Δημήτρης Μπατσούλης και Κρεοπωλείο αδελφοί Ρούπα, Χρήστος και Ανδρέας Ρούπας, οι οποίοι στέκονται πάντοτε αρωγοί και συμπαραστάτες (ηθικά και υλικά) στις προσπάθειες του συλλόγου.
Τέλος, το ηπειρώτικο γλέντι που ακολούθησε ήταν μια πανδαισία δημοτικών ακουσμάτων ( τραγούδι Κώστας Λεοντίδης, κλαρίνο Δημήτρης Ζιάγκας) όπου κυριάρχησε η κλαρινάδα και αχολόγησε όλος ο Υμηττός από την ηπειρώτικη πανδαισία, περίσσεψε δε το κέφι και η ευχάριστη ηπειρώτικη, κυριολεκτικά, ατμόσφαιρα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΗΠΕΙΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΕΝΑ ΜΑΝΕΣ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ !!ΑΞΙΕΣ !!!!ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!