Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Δυναμική κινητοποίηση μετόχων και εργαζομένων των ΚΤΕΛ όλης της Ηπείρου που απέκλεισαν για έξι ώρες το τελωνείο Κακαβιάς.


Πήγαν, απέκλεισαν τα σύνορα για τα αλβανικά λεωφορεία για έξι περίπου ώρες, πήραν διαβεβαιώσεις, ότι θα επιλυθεί το θέμα και αποχώρησαν, σε ένδειξη καλής θέλησης, εκφράζοντας όμως πολλές επιφυλάξεις για το κατά πόσον η ελληνική Πολιτεία θέλει να εφαρμόσει το νόμο. 

Ο λόγος για τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους των Υπεραστικών ΚΤΕΛ της Ηπείρου, που αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο στην αναστολή εκτέλεσης της απόφασης που εστάλη στις 5 Σεπτεμβρίου στο τελωνείο της Κακκαβιάς, με την οποία ενημερώνονταν οι αρχές για το ποια αλβανικά λεωφορεία πληρούν τα νόμιμα κριτήρια, ώστε να εκτελούν δρομολόγια από και προς την Ελλάδα.
Πριν καν περάσει μία ημέρα, η απόφαση αυτή ανεστάλη με την υπογραφή του τμηματάρχη του υπ. Μεταφορών, έπειτα και από την προσφυγή αλβανικής εταιρείας που κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας εξασφαλίζοντας παράταση εφαρμογής του νόμου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. 

Ο τμηματάρχης όμως θεώρησε, ότι αυτό θα πρέπει να ισχύει για όλες τις εταιρείες, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ να πάρουν τα λεωφορεία τους το πρωί του Σαββάτου, περισσότερα από 30 στον αριθμό, και να αποκλείσουν την είσοδο στα αλβανικά λεωφορεία. 

Άμεση ήταν η σχετική ενημέρωση στη γειτονική χώρα, με αποτέλεσμα τα αλβανικά λεωφορεία που επρόκειτο να εκτελέσουν δρομολόγια στο ελληνικό έδαφος να μην περνούν τα σύνορα, σε αντίθεση με τους επιβάτες τους που κατευθύνονταν πεζή προς το ελληνικό έδαφος και επιβιβάζονταν σε λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων. Μέσα σε λίγες ώρες δημιουργήθηκε θερμό διπλωματικό επεισόδιο με τον αναπλ. Υπουργό Μεταφορών Στ. Καλογιάννη να επικοινωνεί με τους συγκεντρωμένους και να τους ζητά να ανοίξουν τα σύνορα, με τη δέσμευση ότι θα εξετάσει ο ίδιος το θέμα τη Δευτέρα και θα δοθεί λύση. 

Ο αποκλεισμός έληξε με τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους των ΚΤΕΛ όμως, να ανανεώνουν το ραντεβού τους ξανά σε περίπτωση που δε βρεθεί άμεσα λύση.

«Δεν είναι μόνο ο αθέμιτος ανταγωνισμός που υφιστάμεθα όλοι εμείς. Είναι και η τεράστια φοροδιαφυγή που γίνεται σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. Το μόνο που αφήνουν στη χώρα μας αυτές οι εταιρίες, είναι η σκόνη τους και τίποτε άλλο. Ευελπιστούμε στην εφαρμογή των νόμων και δε ζητάμε τίποτε άλλο», σημείωσε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγ. Γκίκας. Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν οι εργαζόμενοι των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων με τον πρόεδρο του Σωματείου Αλέξανδρο Μπαλακέρα, αλλά και οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των ΚΤΕΛ της Ηπείρου.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
www.topogoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: