Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Τρίωρη κατάληψη των εργαζομένων στο Δημαρχείο Πρέβεζας

Τρίωρη κατάληψη των εργαζομένων στο Δημαρχείο Πρέβεζας

Σε τρίωρη συμβολική κατάληψη του δημαρχείου της Πρέβεζας από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι.
Η συμμετοχή του προσωπικού του Δημαρχείου στην κινητοποίηση ήταν μεγάλη και όπως τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Μαρίνα Σαρόγλου ο αγώνας αφορά τα οικονομικά των ΟΤΑ, την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και βέβαια την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών.


"Το πρώτο που μας απασχολεί και το κυριότερο είναι η οικονομική κατάρρευση των ΟΤΑ, οι περικοπές μισθών και συντάξεων, η μείωση του εφάπαξ, το ότι άλλοι μιλούν για εφεδρεία, άλλοι για σύνταξη στα 67 χρόνια. Όπως καταλαβαίνετε τα δικαιώματά μας καταστρατηγούνται και αποφασίσαμε σήμερα να κάνουμε μια κινητοποίηση με καταλήψεις των δημαρχείων" τόνισε η κα Σαρόγλου σε δηλώσεις της στο atpreveza.gr σημειώνοντας πως την επόμενη Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι θα είναι πάλι στους δρόμους για την απεργία που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία μαζί με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


katalhpsh dhmarxeio

Με τις περικοπές στην Αυτοδιοίκηση να έχουν φέρει αιρετούς και εργαζόμενους στα όρια τους η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε αγώνα όλους τους εργαζόμενους ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα τα οποία, όπως αναφέρει , έχουν ως στόχο τους την μείωση των αποδοχών και των συντάξεων, την οικονομική κατάρρευση των ΟΤΑ και την δρομολόγηση χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο με πρώτη προτεραιότητα την Τοπική Αυτοδιοίκηση οργανώνεται και συνεχίζεται .

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι μόνο με πολύπλευρες δραστηριότητες-παρεμβάσεις και τη συμμετοχή και άλλων συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων σε κάθε Δήμο οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις θα έχουν θετικό αποτέλεσμα» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλώντας σε κινητοποιήσεις ανά Δήμο τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τους μικροεπαγγελματίες αλλά και κάθε κοινωνική ομάδας που πλήττεται από την πολιτική των μνημονίων και να δημιουργήσουν σε τοπικό επίπεδο το δικό τους κοινωνικό μέτωπο.

DSC06969

«Ο αγώνας για να μην περάσουν τα νέα «βάρβαρα» μέτρα που μας οδηγούν πλέον όλους στην κοινωνική καταστροφή και για να απαλλαγούμε οριστικά από τα δεσμά των μνημονίων είναι καθημερινός, επίπονος και χρειάζεται τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ μας. Γι' αυτό η επιτυχία των παρεμβάσεών μας είναι πλέον ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ μας»καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

DSC06972

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης σε δήλωσή του αναφέρει ότι κατανοεί και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων που είναι ένας αγώνας επιβίωσης.
«Για τον Δήμο μας η σημερινή οικονομική κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και βρισκόμαστε σ' ένα μεγάλο αδιέξοδο που όλοι το βλέπουμε και το ζούμε. ΟΙ συνεχείς περικοπές ΚΑΠ, ΣΑΤΑ κλπ, έχουν φέρει τον Δήμο μας σε αναγκαστική στάση πληρωμών.Θα πρέπει η πολιτεία να αλλαξει πολιτική απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοικηση η οποία αυτή την στιγμή αποτελεί την μοναδική ελπίδα των δημοτών για κοινωνική πολιτική που αυτή την περίοδο αποτελεί επιτακτική ανάγκη λαμβάνοντας υπόψη ότι η φτώχεια και η ανεργία πλήτουν καθημερινά όλο και περισσότερα νοικοκυριά» δήλωσε ο κ. Μπαΐλης υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει ένας κοινός αγώναςε ώστε να μην απαξιωθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά να σταθεί δίπλα στον Δημότη σ' αυτή την δύσκολη ιστορικη στιγμή.


Δείτε σχετικό βίντεο.



www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: