Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

" Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί..." Μιά ξεχωριστή εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Ατόμων Με Αναπηρία «Ελπίδα» με την πολύτιμη συμβολή του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Θωμά.

" Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί..."

Η ανάγκη άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία αλλά και η ανάγκη ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και της πολιτείας, προκειμένου να διασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η ίση μεταχείριση σε όλους τους συνανθρώπους μας με σεβασμό στη διαφορετικότητα, αναδείχθηκαν στην ξεχωριστή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ατόμων Με Αναπηρία «Ελπίδα» με την πολύτιμη συμβολή του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Θωμά.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ με επιτυχία ήταν στα πλαίσια των προσπαθειών του συλλόγου να αρθεί ο αποκλεισμός που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία, να τους δοθεί μια ευκαιρία να βγουν από το σπίτι τους, να καταρριφθούν στερεότυπα και προκαταλήψεις και να γίνει συνείδηση ότι όλοι είμαστε ίσοι ανεξάρτητα από τη διαφορετικότητά μας.

IMG 9180

«Οι κλειστές διαβάσεις, τα εμπόδια στο πεζοδρόμιο, οι ανύπαρκτες προσβάσεις σε κτίρια, η αιχμαλωσία του αναπηρικού αμαξιδίου, είναι η εικόνα που αποδίδει την ουσία της παραβίασης των αυτονόητων εις βάρος του ανθρώπου με αναπηρία που συμπυκνώνεται σε δύο μόλις λέξεις, στέρηση ελευθερίας. Σαν κοινωνία έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε ίση μεταχείριση σε όλους τους συνανθρώπους μας με σεβασμό στη διαφορετικότητα και αναγνωρίζοντας τις ικανότητες του κάθε ανθρώπου και τη σημασία που έχει ως ενταγμένο, πλήρως ισότιμο μέλος της κοινωνίας» τόνισε στο χαιρετισμό της η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Θωμά κα Σουρτζή καλώντας τις τοπικές αρχές να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες που τους αναλογούν και να πάρουν πρωτοβουλίες για να μεταμορφωθεί το δεδομένο περιβάλλον και να γίνει πιο προσβάσιμο και φιλικό στα άτομα με αναπηρία.

IMG 9181

Στο ίδιο κλίμα ήταν και ο χαιρετισμός του Προέδρου του Συλλόγου Ελπίδα κ. Αρβανίτη, ο οποίος απηύθυνε έκκληση και στους γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες να δείξουν την απαιτούμενη δύναμη και να μην αφήνουν τα παιδιά τους στον μαρασμό, τον αποκλεισμό και την απομόνωση.

Ο κ. Αρβανίτης υπογράμμισε την υποδειγματική συμπεριφορά και την αντιμετώπιση των Πρεβεζάνων απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της βραδιάς.

IMG 9187

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΑΜΕΑ κ. Κλεισιώτης Θωμάς ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για την Πρέβεζα και εξήρε το έργο του Συλλόγου Ελπίδα στην περιοχή.
«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνια σήμερα και θέλω μέσα από την καρδιά μου να σας συγχαρώ για αυτά που προσφέρετε στα άτομα με αναπηρία στο νομό σας. Έργο το οποίο θα πρέπει η πολιτεία να αναλάβει» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κλεισιώτης και κάλεσε τη δημοτική αρχή αλλά και τους εκπροσώπους της Περιφέρειας να έρθουν ακόμη πιο κοντά στα άτομα με αναπηρία και να δουν τα προβλήματά τους.

Τη δυναμική παρουσία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ηπείρου προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία επισήμανε η Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας κα Μαρία Σκανδάλη, ενώ το σημαντικό έργο του Συλλόγου Ελπίδα επισήμανε και ο δήμαρχος κ. Χρήστος Μπαΐλης σημειώνοντας ότι η κοινωνία θα πρέπει να γίνει πιο δίκαιη και πιο ανθρώπινη.

IMG 9193

«Όσο υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται κόντρα στο ρεύμα σίγουρα υπάρχει ελπίδα. Ελπίδα για όλους μας. Σήμερα ιδιαίτερα που η κοινωνία μας διέρχεται μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις θα έλεγα ότι αυτό που γίνεται απόψε στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για μια καλύτερη ζωή. Εσείς, τα δικά μας τα παιδιά, δίνετε καθημερινή μάχη για να κατακτήσετε αυτά που για εμάς τους υπόλοιπους θεωρούνται δεδομένα. Για μένα προσωπικά είστε νικητές της ζωής κόντρα στην προκατάληψη και κόντρα στο ρατσισμό που δυστυχώς και σήμερα διέπει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας. Ειλικρινά θα πρέπει σαν κοινωνία να αγκαλιάσουμε αυτά τα παιδιά έμπρακτα και να τους δείξουμε την αγάπη μας και το σεβασμό μας» τόνισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας σημειώνοντας ότι ο Δήμος όσο μπορεί σε αυτή τη δύσκολη περίοδο θα είναι στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία.

IMG 9195

Η βραδιά συνεχίστηκε μέχρι αργά με ιδιαίτερο κέφι υπό τους ήχους της μπάντας «Ακριόνιοι»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: