Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Κοινή δήλωση των 3 Βουλευτών Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για το θέμα της πώλησης της ''ΔΩΔΩΝΗ''.


Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ αποκαλύπτουν ότι οι επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του μνημονιακού πολιτικού κατεστημένου ότι η ΔΩΔΩΝΗ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ υπήρξαν ψεύτικες και παραπλανητικές.

Η τρικομματική μνημονιακή συγκυβέρνηση υπό τον κ. Σαμαρά επιχειρεί την τελική υλοποίηση ενός σχεδίου εξευτελιστικών πωλήσεων της περιουσίας του Ελληνικού λαού στο ιδιωτικό κεφάλαιο με προσχηματικά επιχειρήματα περί βιωσιμότητας, ανταγωνιστικότητας κ.λ.π.
Η λαίλαπα αυτή περιλαμβάνει και τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ , μια κερδοφόρα επιχείρηση ηγετική στο χώρο της στην Ελλάδα και διεθνώς, που οικοδομήθηκε με το μόχθο των κτηνοτρόφων, τη συνεχή προσπάθεια των εργαζομένων της και τη στήριξη πρώτα απ' όλα της κοινωνίας της Ηπείρου.
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση όχι μόνο δε λαμβάνει κανένα μέτρο για τη στήριξη της κτηνοτροφίας και δεν έχει κανένα σχέδιο αναζωογόνησης της πρωτογεννούς παραγωγής αλλά αντίθετα επιχειρεί ένα εξοντωτικό χτύπημα στην παραγωγική βάση της 'Ηπείρου και την κτηνοτροφία της περιοχής με το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ, ενώ ταυτόχρονα συστηματικά την απαξιώνει και την εγκαταλείπει.
Εμείς έχουμε ένα και μοναδικό δρόμο: Να αγωνισθούμε για να ακυρώσουμε αυτή την εξευτελιστική διαδικασία και να παλέψουμε για να περάσει η ΔΩΔΩΝΗ στους φυσικούς της ιδιοκτήτες με την ταυτόχρονη αποφασιστική στήριξη της κτηνοτροφίας. 
Η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ μπορεί και μέσα από την ανάλογη αναδιοργάνωσή της σε όλα τα επίπεδα, σε συνθήκες διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου, βασισμένη σε ένα συνεταιριστικό αυτοδιαχειριστικό μοντέλο, να αναπτυχθεί και να παίξει κεντρικό ρόλο στη στήριξη της περιοχής αλλά και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. 
Τα σχέδια για την απαξίωσή της και την πώλησή της με όποιο μανδύα και αν επενδυθούν δεν θα περάσουν.
Σε κάθε περίπτωση θα υπερασπιστούμε το εισόδημα των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, τα δικαιώματα των εργαζομένων, τη ζώνη γάλακτος για τη διασφάλιση των παραγωγών, τις τιμές γάλακτος που θα ανταποκρίνονται στην παράδοση της Δωδώνης και πάνω από όλα τον κοινωνικό της ρόλο και χαρακτήρα.

Γεροβασίλη Όλγα

Μαντάς Χρήστος

Μπάρκας Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: