Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Η εκπομπή της ΕΤ3 «Ο τόπος και το τραγούδι του» στην Πρέβεζα.

«Ο τόπος και το τραγούδι του» στην Πρέβεζα

Στην Πρέβεζα βρέθηκε για τρεις ημέρες το συνεργείο της γνωστής εκπομπής «Ο τόπος και το τραγούδι του» που έχει θέμα την ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση.
O τόπος και το τραγούδι του είναι εβδομαδιαία εκπομπή που προβάλλεται στην ΕΤ3, την οποία παρουσιάζει ο βραβευμένος δημοσιογράφος Γιώργης Μελίκης, αναδεικνύοντας την Ελλάδα του σήμερα και του χθες, αναλλοίωτη μέσα στην ιστορική της διαδρομή.

IMG 8916

Το συνεργείο της εκπομπής υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μελίκη και με την επιμέλεια του Κώστα Μήτση πραγματοποίησε γυρίσματα σε χαρακτηριστικά σημεία της πόλης έτσι ώστε ταυτόχρονα με την μουσική παράδοση να αναδειχθούν και οι ομορφιές της.

IMG 8896

Η εκπομπή θα ασχοληθεί με τους παραδοσιακούς μουσικούς της Πρέβεζας με ιδιαίτερη αναφορά στον Νίκο Τζάρα καθώς επίσης και στους κανταδόρους της πόλης και γι' αυτόν τον λόγο έγιναν γυρίσματα στο ιστορικό κέντρο, στην πλατεία των δικαστηρίων, κάτω από το ρολόι του Αγίου Χαραλάμπους και στο Σαϊτάν Παζάρι.

IMG 8904

Η εκπομπή θα έχει σημείο αναφοράς αξιόλογους μουσικούς αλλά και τις μουσικές παραδόσεις και άλλων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, αλλά και πλάνα από το πανηγύρι που στήθηκε στην πλατεία της Αηδονιάς εκεί όπου άτομα όλων των ηλικιών τραγούδησαν και χόρεψαν διατηρώντας και διαδίδοντας την παράδοση του τόπου μέσα από την τηλεόραση της ΕΤ3.

IMG 8889

Δύο εκπομπές που αφορούν την περιοχή αναμένεται να προβληθούν τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Δείτε σχετικό βίντεο των γυρισμάτων.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: