Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Βίντεο από την επίσκεψη του «Γέρου της Δημοκρατίας» στην Πρέβεζα, το Θεσπρωτικό, την Άρτα και το Αγρίνιο, στις 11 Νοεμβρίου 1964.

Βίντεο από την επίσκεψη του «Γέρου της Δημοκρατίας» στην Πρέβεζα και το Θεσπρωτικό

Σας παρουσιάζουμε ένα βίντεο-ρετρό του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου, στο οποίο υπάρχουν εικόνες από το Νομό Πρέβεζας.

Πρόκειται για την περιοδεία του τότε Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου στην Ήπειρο, το διάστημα 7-8 Νοεμβρίου του 1964.

Ο Πρωθυπουργός και Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Γεώργιος Παπανδρέου εισέρχεται στο κέντρο της Πρέβεζας, όπου τυγχάνει υποδοχής από τους κατοίκους (7/11/1964).

Στη συνέχεια συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό παρά τη Προεδρία της Κυβερνήσεως Γεώργιο Μυλωνά, εισέρχεται στο κέντρο των Ιωαννίνων και εκφωνεί ομιλία προς το συγκεντρωμένο πλήθος.

Ο «Γέρος της Δημοκρατίας» παρίσταται στα εγκαίνια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ συνοδευόμενος από τον Υπουργό παρά τη Προεδρία της Κυβερνήσεως Δημήτριο Παπασπύρου και άλλους επισήμους, προσέρχεται στο χώρο του νεοαναγερθέντος Β΄ Δημοτικού Σχολείου του Θεσπρωτικού. 

Στη συνέχεια, ο Γ. Παπανδρέου πραγματοποιεί τα επίσημα εγκαίνια του Σχολείου, το οποίο αποτελεί δωρεά του Σπύρου Πάτση (8/11/1964). Επόμενος σταθμός του η Άρτα.

Δείτε το βίντεο κλικάροντας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: