Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ευχές από κατοίκους και φορείς της Ηγουμενίτσας και της Ηπείρου, στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Αλεξάνδρα Τσιάβου, για ''χρυσή'' επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.


Σήμερα το απόγευμα αναχωρεί από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας η δεκαμελής αποστολή της Ολυμπιακής ομάδας Κωπηλασίας με προορισμό το Ήτον του Λονδίνου. 

Τα τέσσερα πληρώματα που θα αγωνιστούν απο τις 28 Ιουλίου ως και τις 4 Αυγούστου στην Ολυμπιακή ρεγκάτα του Λονδίνου απαρτίζουν οι: Αλεξάνδρα Τσιάβου-Χριστίνα Γιαζιτζίδου (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών), Απόστολος Γκουντούλας-Νίκος Γκουντούλας (δίκωπος άνευ πηδαλιούχου), Λευτέρης Κόνσολας-Παναγιώτης Μαγδανής (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών) και Γιάννης Χρίστου-Γιάννης Τσίλης -Γιώργος Τζιάλλας -Στέργιος Παπαχρήστος (τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου).

Οι δέκα αθλητές-τριες ολοκλήρωσαν μόλις προχθές μια μακράς διάρκειας προετοιμασία, που ξεκίνησε από το περασμένο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και κατέληξε σε προπονητικό κοινόβιο σχεδόν δύο μηνών στην Καστοριά.

Το πλήρωμα Τσιάβου - Γιαζιτζίδου αγωνίζεται την Κυριακή 29 Ιουλίου στις 10.40 το πρωί,, στη συνέχεια και πάντα με την προϋπόθεση της πρόκρισης γίνονται την Τρίτη 31 Ιουλίου τα προκριματικά στις 10:10 το πρωί, την Πέμπτη 2 Αυγούστου στις 10:30, τα ημιτελικά και το Σάββατο 4 Αυγούστου στις 10:00 το πρωί ο τελικός.
Το πρόγραμμα για την τετράκωπο άνευ Ανδρών με Γιάννη Τσίλη - Γιώργο Τζιάλλα -Στέργιο Παπαχρήστο - Γιάννης Χρήστου, έχει ως εξής: Δευτέρα 30 Ιούλιου (10:40) Προκριματικά Τρίτη 31 Ιουλίου (10:00) Επαναληπτικά (αν χρειαστεί) Πέμπτη 2 Αυγούστου (10.10) Ημιτελικά Σάββατο 4 Αυγούστου (10.30) Τελικός.

Η γιορτή για την Αλεξάνδρα Τσιάβου
Εν τω μεταξύ με μια πραγματικά όμορφη εκδήλωση, οι φορείς της Θεσπρωτίας ξεπροβόδισαν το βράδυ της Τετάρτης την Αλεξάνδρα Τσιάβου, η οποία θα είναι παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας, ο Όμιλος, η τοπική ηγεσία της Θεσπρωτίας, συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν κοντά στην Αλεξάνδρα Τσιάβου και της ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο Λονδίνο.
Τις ευχές τους προς την Αλεξάνδρα έστειλαν ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος και ο πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Σπύρος Κούρτης, ενώ στο πλευρό της βρέθηκαν δεκάδες φίλοι και συγγενείς.
Ο κ. Κάτσινος τόνισε πως όλοι οι φορείς και οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας ένωσαν τις ευχές τους για καλή επιτυχία στην Αλεξάνδρα, ενώ συγκινημένος από την ανταπόκριση του κόσμου εμφανίστηκε ο πατέρας της Αλεξάνδρας, Νίκος Τσιάβος.
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στις δηλώσεις της μίλησε για ψυχολογικό «ντοπάρισμα» από τον κόσμο, σημείωσε πως είναι πιο προετοιμασμένη από κάθε άλλη χρονιά και κάλεσε τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.
Τέλος, στην Ηγουμενίτσα, βρέθηκε και η ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια Κωπηλασίας στο πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, Ελένη Διαμάντη, η οποία ευχήθηκε ότι καλύτερο στην Αλεξάνδρα και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχία της στο πρωτάθλημα που έγινε στην Λιθουανία.

www.anex.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: