Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Μήνυση για τη μόλυνση του Καλαμά, από την δημοτική παράταξη του Δήμου Ζίτσας, «Συμμαχία Πολιτών».


Βαρύ κατηγορώ στη Δημοτική Αρχή 

Επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση για την μόλυνση του Καλαμά, κατά παντός φυσικού αλλά και πολιτικού προσώπου, η παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» του Δήμου Ζίτσας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής Χρυσόστομου Βούζα, το νομικό τμήμα της παράταξής βρίσκεται στην ολοκλήρωση της μήνυσης, την οποία θα καταθέσει το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. 

Η μήνυση θα συνοδεύεται με αναφορά και στοιχεία, μελέτες, φωτογραφικό υλικό, βίντεο κτλ. στην Ευρωπαϊκή επιτροπή περιβάλλοντος, ενώ όπως γίνεται γνωστό, ήδη έχει πραγματοποιηθεί επικοινωνία με Ευρωβουλευτές, Έλληνες και Ευρωπαίους, ώστε να καταθέσουν άμεσα σχετική ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Το θέμα της μόλυνσης του ποταμού Καλαμά, ήρθε ξανά στην επικαιρότητα, μετά από ρεπορτάζ του ITV, όπου όπως αναφερόταν, η χειρότερη, από τις τελευταίες θερινές περιόδους είναι η φετινή, για την ποιότητα των νερών του, που φτάνουν στον κάμπο του Γκριμπόβου, της Βρυσούλας και της Βροσίνας του δήμου Ζίτσας. 

Το νερό του Καλαμά, που φτάνει μέσω των αρδευτικών δικτύων στις καλλιέργειες, τριφύλλι και καλαμπόκι κατά κύριο λόγο, δε χρειάζεται κάποιος να είναι ειδικός για να το αναλύσει και να διαπιστώσει το μικροβιακό του φορτίο, υποστηρίζουν οι κάτοικοι και οι καλλιεργητές του κάμπου.  

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» απευθύνει βαρύ κατηγορώ στη Δημοτική Αρχή Ζίτσας και σε όλους τους εμπλεκόμενους στο ζήτημα της προστασίας του Καλαμά, κάνοντας λόγο για αδιαφορία. 

«Αλήθεια, δεν τους ενδιαφέρει ότι απ' αυτό το ποτάμι ποτίζονται κάμποι, πίνουν τα ζώα νερό και ότι αυτή η μόλυνση είναι πλέον σπίτι μας, στην διατροφική μας αλυσίδα; 

Η Δημοτική Αρχή δηλώνει αναρμόδια: περιορίζεται σε διαπιστώσεις μόνο και μόνο για να κερδίζει χρόνο υποδεικνύοντας άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. 

Αλήθεια, η Δημοτική Αρχή 

-Δεν ξέρει ποιος ρυπαίνει; 

-Δεν ξέρει τίποτα για την ΒΙΠΕ; 

-Δεν ξέρει τίποτα για τον βιολογικό που όλοι φωνάζουν ότι δεν επαρκεί; 

-Δεν ξέρει ότι από τον βιολογικό ποτίζεται ο κάμπος με ότι αυτό συνεπάγεται; 

-Δεν έχει δει ποτέ τι γίνεται στην τάφρο;» διερωτάται, τονίζοντας ότι η παράταξη δεν είναι διατεθειμένη να σιωπήσει εν ονόματι καμίας σκοπιμότητας. 

«Για τη 'Συμμαχία πολιτών' είναι επιβεβλημένο να ενημερωθούν για πρώτη φορά όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Ζίτσας αλλά και οι ετεροδημότες, που θα επισκεφτούν τα χωριά τους, ότι τους εξαπατούσαν τόσα χρόνια αυτοί που διοίκησαν αυτόν τον τόπο σε αυτοδιοικητικό και όχι μόνο επίπεδο» καταλήγει η ανακοίνωση.


ΠΡΩΪΝΑ ΝΕΑ

www.topogoni.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: