Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Το ταξίδι της Δημοτικής βιβλιοθήκης Πρέβεζας συνεχίζεται... Παιγνίδια γκράφιτι από παιδιά στο χώρο της.


Τι θα γινόταν αν ο κακός λύκος έκανε αίτημα φιλίας στην κοκκινοσκουφίτσα στο facebook; Ποιοι είναι οι κοινοί τους φίλοι και γιατί η κοκκινοσκουφίτσα δεν πρέπει να δέχεται αιτήματα φιλίας από αγνώστους;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέλησαν να θέσουν οι υπεύθυνοι της δημοτικής βιβλιοθήκης Πρέβεζας με χιουμοριστικό τρόπο μέσα από τη δημιουργία ενός γκράφιτι στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας, σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική εταιρεία Future Library και την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

graffiti 8

Παιδιά από εφτά έως δώδεκα ετών με την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγηση της ζωγράφου κας Βίκυ Ράπτη και των καλλιτεχνών Θεοφύλαχτου Μπούκουρα και Δημήτρη Κοντού, πήραν στα χέρια τους τα σπρέι και ακολουθώντας πιστά τους κανόνες ασφαλείας ζωγράφισαν τον τοίχο που βρίσκεται στον πίσω αύλειο χώρο της βιβλιοθήκης στέλνοντας το δικό τους μήνυμα.

« Στα πλαίσια της δράσης «Βγες έξω» ολοκληρώσαμε το γκράφιτι. Η μια πλευρά έχει μια σελίδα του facebook με χρήστη την κοκκινοσκουφίτσα και τον λύκο που της κάνει αίτημα φιλίας. Παράλληλα στο πλάι βλέπουμε και τους φίλους της κοκκινοσκουφίτσας που είναι συνδεδεμένοι και δεν είναι άλλοι από τα 3 γουρουνάκια, τα 7 κατσικάκια και τον Πέτρο. Είναι όλοι ήρωες που κυνηγήθηκαν από τον λύκο και κάποιοι φαγώθηκαν κιόλας.. θέλω να τονίσω ότι φέτος εκτός από τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Πρέβεζας γιορτάζουμε και τα 200 χρόνια από την πρώτη έκδοση των οικογενειακών παραμυθιών των αδερφών Γκριμ εξ ου και οι ήρωες τους οποίους «δανειστήκαμε» για το γκράφιτι» τόνισε η εμψυχώτρια της δράσης κα Δούκα σημειώνοντας ότι το μήνυμα που περνάει μέσα από το γκράφιτι είναι ο κίνδυνος που εγκυμονεί η αλόγιστη χρήση του ίντερνετ και το πόσο προσεχτικοί πρέπει να είναι οι γονείς και στη συνέχεια τα παιδιά όταν έχουν facebook κι όταν δέχονται αιτήματα φιλίας από αγνώστους.

graffiti 13

«Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στη ζωγράφο κα Βίκυ Ράπτη της οποίας είναι το σχέδιο και στην οποία ανήκει όλο το concept, επίσης τους δύο καλλιτέχνες του γκράφιτι, τον Θεοφύλαχτο Μπούκουρα και τον Δημήτρη Κοντό οι οποίοι ακούραστα επί δύο ημέρες καθοδήγησαν, βοήθησαν και δίδαξαν στα παιδιά την τέχνη του γκράφιτι, η οποία θεωρείται μια παρεξηγημένη μορφή τέχνης» κατέληξε η κα Δούκα σημειώνοντας ότι στόχος της βιβλιοθήκης μέσα από τη συγκεκριμένη δράση αλλά και όλων των δράσεων είναι να αγκαλιάσει τα παιδιά, να έρθουν στη βιβλιοθήκη και να αγαπήσουν το βιβλίο.

Εμψυχωτές της δράσης ήταν επίσης οι Κατερίνα Κορωναίου, Σπύρος Λάμπρος και Αλεξία Μπουκουβάλα.

Δείτε σχετικό βίντεο.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: