Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Αντιδράσεις για τα "λουκέτα" στς ΔΟΥ Φαναρίου και Φιλιππιάδας.


Δεκάδες θα είναι τα «λουκέτα» που θα μπουν το επόμενο διάστημα σε Δ.Ο.Υ όλης της χώρας. Τον Σεπτέμβριο θα κλείσουν 14 εφορίες , ενώ των ερχόμενο Οκτώβριο θα κλείσουν άλλες 21 εφορίες σε όλη τη χώρα. Τα περισσότερα λουκέτα όμως έρχονται τον Νοέμβριο καθώς το Υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει το κλείσιμο τουλάχιστον 80 εφοριών, οι οποίες θα γίνουν 200 έως το τέλος του έτους.
 Μεταξύ αυτών οι εφορείες σε Φανάρι και Φιλιππιάδα, που θα κατεβάσουν ρολά και θα συγχωνευθούν. Η είδηση για το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία για τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς αφού ήταν γνωστή εδώ και καιρό ωστόσο η εφαρμογή της απόφασης είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στο κοινό. Οι συναλλαγές που γίνονταν στην Δ.Ο.Υ του Φαναρίου θα γίνονται στην Πρέβεζα, ενώ οι συναλλαγές των κατοίκων της Φιλιππιάδας στην Άρτα. Οι δημότες του πρώην Δήμου Θεσπρωτικού θα πρέπει να κατεβαίνουν στην Πρέβεζα προκειμένου να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους.

 Τόσο ο Δήμαρχος Πάργας Αθανάσιος Λιόλιος όσο και ο Δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης είχαν καταβάλλει επανειλημμένα προσπάθειες, προκειμένου οι περιοχές τους να μην υποστούν και άλλη υποβάθμιση με την κατάργηση και αυτών των υπηρεσιών. Ο κ. Γιολδάσης δε, επανέρχεται στο θέμα και επισημαίνει για μια ακόμη φορά τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την κατάργηση της Δ.Ο.Υ Φιλιππιάδας η οποία, όπως υπογραμμίζει, εξυπηρετεί μια περιοχή με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα και μεγάλο κύκλο εργασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: