Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Ανασυγκρότηση του ΠΑΣ Πρέβεζα. Το «κιτρινόμαυρο» ταξίδι στο όνειρο ξεκινά...

Το «κιτρινόμαυρο» ταξίδι στο όνειρο ξεκινά...

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, το Δ.Σ. του νεοσύστατου... ΠΑΣ Πρέβεζα (Παμπρεβεζάνικος Αθλητικός Σύλλογος «Πρέβεζα»), στην οποία έγινε ένας πρώτος απολογισμός των βημάτων που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα από την επιτροπή ανασύστασης της «κιτρινόμαυρης» ομάδας και αναλύθηκε το διοικητικό, επιχειρηματικό και αγωνιστικό πλάνο και όραμα, εν όψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής σεζόν, που θα βρει τον ιστορικό ΠΑΣ και πάλι στα γήπεδα.
Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγκούλης, ο Γιώργος Νίτσας, ο Τάσος Αμάραντος, ο Γιώργος Χριστοδούλου (που θα είναι και ο νέος προπονητής), ο Στρατής Κυπριωτέλης, ο Χρήστος Κύστης, ο Παναγιώτης Μπούκουρας και ο Γιάννης Μερισιώτης. Παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών, που τα δελτία τους ανήκουν πλέον στη νεοσύστατη ομάδα.
Ο νέος Γενικός Αρχηγός του ΠΑΣ Πρέβεζα Γιώργος Νίτσας, έλαβε πρώτος το λόγο, αναφέροντας:
«Η επιτροπή ανασυγκρότησης έτρεξε κάποια θέματα όλο το προηγούμενο διάστημα και θεωρώ πως είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε, σε ποιο σημείο έχει φτάσει αυτό το μεγάλο σχέδιο που ξεκίνησε στη συνάντηση της Λαϊκής Αγοράς».
Τη... σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας Γιώργος Φραγκούλης, ο οποίος τόνισε:
«Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν τον ΠΑΣ Πρέβεζα, έφτασε στο τέλος της, όσον αφορά το διοικητικό μέρος. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους για την προσπάθειά τους. Θέλω να πω στα νέα παιδιά που θα έρθουν στον ΠΑΣ Πρέβεζα, ότι είναι σίγουρο πως θα κερδίσουν. Δεν θα κερδίσουν μόνον αυτοί ως άτομα, αλλά θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη του Δήμου γενικότερα, των δημοτών, της διοίκησης. Θα είναι γι' αυτούς μια ανοικτή σελίδα για κάτι καλύτερο.
Ο ΠΑΣ Πρέβεζα είναι μία ιστορική ομάδα. Πιστεύω ότι οι νέοι άνθρωποι που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΣ, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, έχουν ασχοληθεί με τα κοινά, με το ποδόσφαιρο, είναι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα, παρά μόνο να δώσουν.
Ο ΠΑΣ Πρέβεζα όχι μόνο πρέπει να κατεβαίνει στο πρωτάθλημα, αλλά και η κατηγορία που συμμετέχει τώρα είναι πολύ μικρή γι' αυτόν. Το φετινό ξεκίνημα θα είναι πολύ θετικό. Δεν έχω άποψη για το αθλητικό κομμάτι και για τους στόχους. Αυτούς θα τους θέσει η διοίκηση, ο προπονητής και οι παίκτες. Ειλικρινά χαίρομαι, γιατί η προσπάθεια των ανθρώπων αυτών είχε αίσιο τέλος. Μακάρι αυτό να είναι ένα νέο ξεκίνημα για τον ΠΑΣ Πρέβεζα. Να ανοιχτεί ο σύλλογος στον κόσμο, να αποκτήσει κοινωνικότητα, την οποία χρειάζεται ο ΠΑΣ Πρέβεζα. Να ανοιχθεί στα μέλη του το σωματείο, ώστε να μην είναι απλώς ένα σωματείο από τα περίπου 50 της ΕΠΣ, αλλά ένα σωματείο που θα τιμά την πόλη».

Ο Γιώργος Νίτσας πρόσθεσε πως: «Η ομάδα κάνει την επανεκκίνησή της από μηδενική βάση. Στόχος της επιτροπής ήταν να γίνει ομαλά η μετάβαση στη νέα τάξη πραγμάτων» και έδωσε το λόγο στον Γενικό Γραμματέα του σωματείου Στρατή Κυπριωτέλη, ο οποίος εξήγησε πως κινήθηκε η επιτροπή ανασύστασης του ΠΑΣ, στο διοικητικό κομμάτι.
100 2745
Αρχικά ανέγνωσε το νέο ΔΣ, το οποίο είναι:
Πρόεδρος: Θεόδωρος Πετρόπουλος
'Α Αντιπρόεδρος: Αναστάσιος Αμάραντος
Β' Αντιπρόεδρος: Πέτρος Ζήκος
Γενικός Γραμματέας: Ευστράτιος Κυπριωτέλης
Γενικός Αρχηγός: Γεώργιος Νίτσας
Ταμίας: Χρήστος Κύστης
Έφορος: Ιωάννης Μερισιώτης
Μέλος ΔΣ: Παναγιώτης Μπούκουρας
Κατόπιν σχολίασε: «Πάρθηκε επίσης απόφαση με τροποποίηση του καταστατικού να αυξηθεί ο αριθμός των μελών του ΔΣ σε 13. Για να μετέχουν σε αυτό περισσότερα μέλη και να γίνουν και οι ανάλογες τροποποιήσεις, όπου αυτό χρειαστεί. Αυτή ήταν η πρώτη απόφαση του νέου ΔΣ.
Επειδή όμως πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα σε μικρό χρονικό διάστημα για να είμαστε έτοιμοι, την επόμενη ημέρα με πρόσκληση του Προέδρου, το ΔΣ πήρε τις παρακάτω σημαντικές αποφάσεις:
-Αλλαγή της ονομασίας του Συλλόγου από Α.Ο. Άγιος Θωμάς σε Παμπρεβεζάνικος Αθλητικός Σύλλογος (ΠΑΣ) «Πρέβεζα», με την ανάλογη τροποποίηση του καταστατικού.
-Την αλλαγή της έδρας της ομάδας στο καταστατικό.
-Την αλλαγή των χρωμάτων της φανέλας της ομάδας από μαύρο-κόκκινο σε μαύρο-κίτρινο.
-Την χρήση του νέου ονόματος της ομάδας στο αθλητικό υλικό και σε όλα τα έντυπα (εισιτήρια, κάρτες κ.α.).
-Την καθιέρωση του νέου σήματος στη φανέλα της ομάδας.
-Τη χρήση του νέου ονόματος στα πρακτικά του συλλόγου.
Αυτά έγινα πολύ γρήγορα. Έχει κατατεθεί επίσης στο Πρωτοδικείο η αίτηση αλλαγής του καταστατικού. Περιμένουμε τις αποφάσεις. Και από 'κει και πέρα είμαστε έτοιμοι και τυπικά να λειτουργήσουμε, σύμφωνα με τα δεδομένα που ορίζει ο νόμος και να έχουμε την ομάδα που ιστορικά έχει προσφέρει πολλά στο ποδόσφαιρο της Πρέβεζας».
Ο Γιώργος Νίτσας, ο οποίος συντόνισε τη συνέντευξη Τύπου, ανέλυσε τις επόμενες κινήσεις της διοίκησης στην προσπάθειά της να ανοιχθεί στην πρεβεζάνικη κοινωνία:
«Στόχος αυτής της ομάδας είναι να ξεφύγει από την εσωστρέφεια. Προτεραιότητα για μας είναι οι ανοικτές διαδικασίες και η διαφάνεια. Στη νέα σεζόν θα κινηθούμε έχοντας αφήσει πίσω μας κάθε πληγή του παρελθόντος. Πρέπει να ανταποκριθούμε στο βαρύ όνομα που έχει η ομάδα μας. Θέλουμε τη βοήθεια όλων των Πρεβεζάνων.
Το πρώτο που θα κάνουμε είναι οι εγγραφές νέων μελών στην ομάδα. Τα μέλη θα έχουν το προνόμιο του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Η κάρτα μέλους θα επιτρέπει στον κάτοχο να έχει δωρεάν είσοδο στους αγώνες του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.
Έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις με επιχειρήσεις και καταστήματα της πόλης, ώστε να δίνουμε ένα εκπτωτικό πακέτο. Δημιουργείται έτσι μια... αγάπη προς την ομάδα από τους επιχειρηματίες. Ήταν μια ιδέα του κ. Αμάραντου αυτή».
100 2744
Ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ Τάσος Αμάραντος, συγκίνησε όταν παρουσίασε ένα πανό του ΠΑΣ Πρέβεζα και ανέφερε:
«Η φιλοσοφία και το όνειρό μας είναι αυτό το πανό, το οποίο είχα στο δωμάτιό μου, όταν η ομάδα δεν έπαιζε, να κυματίσει και πάλι. Η προσπάθεια ξεκίνησε από τον Θόδωρο Πετρόπουλο, ο οποίος και πέρυσι είχε προσπαθήσει για την ομάδα.
Αυτό που είχε συμβεί με τον... παλιό ΠΑΣ Πρέβεζα είναι ότι η ομάδα δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το ΑΦΜ. Είναι ιστορίες που θα πρέπει να ξεχαστούν. Θα πρέπει ο ΠΑΣ Πρέβεζα να είναι η... κορωνίδα των ομάδων στην περιοχή μας. Η ομάδα αυτή έχει τη δυναμική να είναι πιο μπροστά.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Στρατή Κυπριωτέλη, τον Γιώργο Νίτσα, τους ποδοσφαιριστές του Αγίου Θωμά, οι οποίοι πέρυσι κατάφεραν να ανεβάσουν την ομάδα στην Α' Κατηγορία και να γίνει ο Άγιος Θωμάς το όχημα, που θα του αλλάξουμε το... αμάξωμα και να ξαναγεννηθεί ο ΠΑΣ Πρέβεζα. Κάνουμε ανοικτή πρόσκληση σε όσους θέλουν να βοηθήσουν.
Θέλουμε τους βετεράνους ποδοσφαιριστές κοντά μας.
Να αναλάβουμε και μια δέσμευση. Όταν πάρει ο ΠΑΣ τη μορφή που θέλουμε εμείς, δεσμευόμαστε ότι ο Άγιος Θωμάς θα δημιουργηθεί και πάλι. Ως θυγατρική του ΠΑΣ Πρέβεζα. Ελπίζω πολύ σύντομα».
100 2746
Ο Γιώργος Νίτσας, παρουσίασε τον προπονητή της ομάδας και παλιό αρχηγό της, Γιώργο Χριστοδούλου και ξεκαθάρισε για το οικονομικό κομμάτι:
«Πρέπει να χτίσουμε ένα υγιές σωματείο, προσαρμοσμένο στην οικονομική συγκυρία. Ούτε ένα ευρώ παραπάνω τα έξοδα από τα έσοδα. Θέλουμε η ομάδα να είναι μέσα στην τοπική κοινωνία. Να γίνει ο σύλλογος ατμομηχανή της κοινωνίας. Να μείνει μακριά από το γενικότερο ''σκοτάδι'' του ελληνικού ποδοσφαίρου. Υπάρχει και μία ομάδα παλαιών ποδοσφαιριστών που στηρίζουν την ομάδα. Έχουν αγκαλιάσει και αυτοί τη νέα προσπάθεια»
Ο Γιώργος Χριστοδούλου από την πλευρά του δήλωσε: «Ευχαριστώ τη διοίκηση γι' αυτό που μου συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Τόσα χρόνια που είμαι στην ομάδα, αυτο που συμβαίνει τώρα και συναντώ είναι πρωτόγνωρο. Είναι χαρά μου να το γνωρίσω κι αυτό. Πάντα στη ζωή ανοίγουμε καινούριους κύκλους.
Χαίρομαι που κάνουμε τέτοια πράγματα. Είναι από τις καταστάσεις που παίρνουν τις ομάδες και τους κάνουν συλλόγους. Πέρα από το αθλητικό κομμάτι, πρέπει να βγει αυτό το όμορφο πράγμα που συμβαίνει εδώ μέσα στην κοινωνία.
Η ομάδα που ονομάζουμε ΠΑΣ Πρέβεζα να γίνει σύλλογος, με όλα τα καλά του. Στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς, που ζούμε όλοι μας, υπάρχει κάτι που λέγεται ποδόσφαιρο. Υπήρχε μια κακή παρένθεση στην πόλη μας, όπου δεν υπήρχε ομάδα. Ενεργοποιήθηκαν νέοι άνθρωποι, παίρνοντας ρίσκα, χωρίς να ρωτήσουν πολλά-πολλά και ξεκίνησαν τη διαδικασία. Να ευχαριστήσω και τους ποδοσφαιριστές, που έχουν ''κλείσει'' στη νέα ομάδα. Συμφώνησαν χωρίς διαπραγματεύσεις να παίξουν στον ΠΑΣ Πρέβεζα. Όλοι πάμε μαζί. Χωρίς να ξέρουμε το που.. Πάμε όμως για κάτι καλό. Υπάρχει θετική ενέργεια και θέληση και εμείς που έχουμε την ευθύνη του αγωνιστικού κομματιού, θα πρέπει να είμαστε αντάξιοι των προσπαθειών της διοίκησης, σε αυτό που θα παρουσιάσουμε.

100 2748

Τα παιδιά πήραν κάτι από μηδενική βάση και πάνε να το κάνουν πολύ μεγάλο. Η ευθύνη που μας έχουν... ρίξει είναι πολύ μεγάλη. Εύχομαι να υπάρχει υγεία πάνω από όλα και να παρουσιάσουμε κάτι πολύ καλό. Βλέπω ανθρώπους να ενεργοποιούνται με πάθος για το όνειρο του ΠΑΣ Πρέβεζα. Να γίνει κάτι καλό για την πόλη μας. Αν ''σβήσει'' και το κομμάτι ''ποδόσφαιρο'', τότε έχουμε... τελειώσει. Η κοινωνία να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και να πάει μαζί της.
Εμείς υποσχόμαστε ότι θα δουλέψουμε με σοβαρότητα, ήθος και συνέπεια. Ραντεβού 1/8- 7μ.μ. στο γήπεδο. Κράνη, παλάσκες όπλα και... πάμε».
Ο Γενικός Αρχηγός Γιώργος Νίτσας απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης σε Πρεβεζάνους ποδοσφαιριστές: «Η ομάδα διατηρεί στο ρόστερ της σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές του Αγίου Θωμά, που την ανέβασαν κατηγορία. Έχουμε κάνει κάλεσμα σε όλους τους Πρεβεζάνους ποδοσφαιριστές, να αγκαλιάσουν αυτό το εγχείρημα. Οι πόρτες του ΠΑΣ Πρέβεζα είναι ανοικτές.
Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει τα δελτία τους οι Κώστας Δημουλιάς, Μιχάλης Ντέτσικας, Μπάμπης Βάλβης, Μάκης και Θωμάς Δήμας, Δημήτρης Σκαμνέλος, Σπύρος Μπούκουρας, Λάμπρος Κασαμπαλάκος, Χρήστος Χριστοδούλου, Στέφανος Κοψιάρης, Αντρέας Τζαβάρας, Θωμάς Καρακώστας, Χρήστος Νταλιάρδας, Γιώργος Μερισιώτης. Είμαστε σε συζητήσεις με μια σειρά παικτών και σε λίγες ημέρες θεωρώ πως θα έχουμε κλείσει το ρόστερ μας».

100 2752

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών, ο Μιχάλης Ντέτσικας τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση, που μου δίνει τη χαρά να αγωνιστώ και πάλι στον ΠΑΣ Πρέβεζα. Θέλω να πω στον κόσμο, που σίγουρα είναι απογοητευμένος, έπειτα από τον υποβιβασμό της ομάδας και το γεγονός ότι δεν κατέβηκε στο πρωτάθλημα, να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Όλοι μας στην ομάδα, στις προπονήσεις και στους αγώνες θα δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να επιτευχθεί ο στόχος, που δεν είναι άλλος από την άνοδο στη Δ' Εθνική. Έτσι πιστεύω.
Πάνω απ' όλα να έχουμε υγεία και μέσα από τη δουλειά να φτάσουμε τον ΠΑΣ Πρέβεζα, εκεί που του αξίζει».
Το μέλος του, Παναγιώτης Μπούκουρας, πήρε το λόγο και επισήμανε πως το νέο συμβούλιο θα πρέπει να μείνει μακριά από... κακοτοπιές: «Εγώ απλά να πω, ότι τον τελευταίο καιρό, στην προσπάθεια που ξεκίνησε ο Πετρόπουλος ήρθαν πάρα πολλά άτομα, τα οποία ήταν μόνο... λόγια. Στα 15 μου ακολούθησα τον ΠΑΣ Πρέβεζα σε ένα αγώνα μπαράζ στη Λιβαδειά. Αυτούς τους ποδοσφαιριστές τότε, εγώ τους έβλεπα σαν σημαία. Θα ήθελα όσοι ασχολούνται με τον ΠΑΣ Πρέβεζα, να τον βλέπουν ένα πολύ καλό κομμάτι από τη ζωή τους, να μας το αποδείξουν και να μη μείνουν στα λόγια. Γιατί μέχρι σήμερα βλέπω αρκετούς από εκείνους να είναι μόνο... λόγια. Κάνω ανοικτή πρόσκληση να αγαπάνε την ομάδα και να δώσει ό,τι μπορεί ο καθένας».

100 2749

Τη συνέντευξη Τύπου «έκλεισε» ο νέος Πρόεδρος Θόδωρος Πετρόπουλος, ο οποίος έδωσε το στίγμα της νέας εποχής: «Εγώ, ο Τάσος (Αμάραντος) και ο Πάνος (Μπούκουρας), είμαστε ένα κομμάτι του παλιού ΠΑΣ Πρέβεζα. Ενός παλιού ΠΑΣ Πρέβεζα, ο οποίος στηριζόταν σε γυάλινα πόδια και ενός νέου ΠΑΣ Πρέβεζα, ο οποίος θέλουμε να είναι γερός, να δώσει τις μάχες του και να πάει στην κατηγορία που του αναλογεί. Για μένα αυτή η κατηγορία είναι κάτι παραπάνω από την Α' ΕΠΣ. Είμαστε μια ομάδα, που μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα είμαστε η δεύτερη ομάδα της Ηπείρου, μαζί με την Αναγέννηση Άρτας. Πρέπει αυτή την ομάδα να τη στηρίξουμε.
Πέρυσι η προσπάθεια δεν μπορούσε να ξεκινήσει, γιατί είχαμε τεράστια οικονομικά προβλήματα. Κανείς δεν ήθελε να πάρει το ρίσκο. Η αγάπη του κόσμου με έκανε να ψάξω να βρω ανθρώπους και τρόπους να δούμε και πάλι την ομάδα στο γήπεδο. Έλειψε η ομάδα και ο κόσμος με σταματούσε στο δρόμο και με ρωτούσε τι γίνεται. Αυτό με συγκίνησε.
Θέλω να ευχαριστήσω το συμβούλιο του Αγίου Θωμά. Θεωρώ ότι η ομάδα είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστήσει. Με τα οικονομικά δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής, θα πρέπει να είμαστε ΚΥΡΙΟΙ προς τους ποδοσφαιριστές και σε όλο τον κόσμο. Να έχουμε καθαρότητα. Αύριο να μην υπάρχει κάποιος που θα μας δείξει με το δάκτυλο.
Αν υπάρξει κάποιος... τρελός σε αυτή την κατηγορία, που θα ρίξει χρήμα, μακάρι να έρθει και να αναλάβει. Εμείς θα πάμε μέχρι εκεί που φτάνουν τα πόδια μας. Να έχουμε υγεία».
Σύμφωνα με πληροφορίες, στους αγώνες του ΠΑΣ Πρέβεζα θα λειτουργήσει μαθητική κερκίδα και θα υπάρχουν και διευκολύνσεις προς τους ανέργους.

100 2747

Δείτε σχετικό βίντεο



www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: