Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Παιχνίδια αλληλεγγύης και ευαισθησίας...από το Κοινωνικό Ιατρείο Πρέβεζας χθές το απόγευμα στην πλατεία Ανδρούτσου.


Αξίες και ευαισθησίες που στις μέρες μας είναι απαραίτητες περισσότερο από ποτέ είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν όσοι βρέθηκαν χθες το απόγευμα στην πλατεία Ανδρούτσου για να συμμετάσχουν στα «Παιχνίδια Αλληλεγγύης» που διοργάνωσε το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας.

IMG 6680

Η πλατεία Ανδρούτσου μετατράπηκε σε ένα μεγάλο Λούνα Παρκ και γέμισε με δεκάδες παιδικές φωνές που έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τις ευαισθησίες τους για παιδιά και οικογένειες που δυστυχώς και στην πόλη μας έχουν πέσει θύματα της κρίσης. Τρόφιμα, γάλατα και φάρμακα προσφέρθηκαν από δεκάδες συμπολίτες αντί εισιτηρίου και η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού η πλατεία γέμισε από άκρη σε άκρη από παιδιά που απολάμβαναν το παιχνίδι στους κρίκους, στο μπόουλινγκ, στα τενεκεδάκια, στο ψάρεμα, στον κλόουν και στα υπόλοιπα παιχνίδια που είχαν στήσει με κέφι και έμπνευση οι άνθρωποι του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Η σημερινή εκδήλωση του ιατρείου κοινωνικής αλληλεγγύης είναι αφιερωμένη στα παιδιά καταρχήν. Λέγεται Παιχνίδια Αλληλεγγύης και ο τίτλος είναι «Παίζω για μένα, για σένα, για όλους». Το παίζω όπως είδατε και στην αφίσα το γράψαμε το ΖΩ με κεφαλαία γιατί θέλαμε να πούμε ότι το παιδί πρέπει και να παίζει και να έχει την ξεγνοιασιά και όλα αυτά, αλλά και να ζει. Και δυστυχώς σήμερα τα παιδιά μαζί με τις γυναίκες είναι τα μεγαλύτερα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης πια που βιώνουμε στη χώρα μας. Έτσι θέλαμε να κάνουμε αυτή την εκδήλωση αφενός για να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά στην ιδέα της αλληλεγγύης και αφετέρου για να μπορέσουμε να μαζέψουμε φάρμακα για παιδιά και γάλατα διότι δυστυχώς έχουμε πλέον και στην πόλη μας παιδιά που στερούνται και στοιχειώδη αγαθά. Και φυσικά γιατί μας ενδιαφέρει και τα παιδιά να χαρούνε και νομίζω ότι ένας τέτοιος χώρος θα μπορούσε να υπάρχει πάντα στην πλατεία για τα παιδιά» τόνισε στο atpreveza.gr η εκπρόσωπος του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μιχελάκου, ενώ η εκδήλωση έκλεισε αργά το απόγευμα με μια μεγάλη ζωγραφιά από τα παιδιά στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης.

Δείτε σχετικό βίντεο



www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: