Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Παραίτηση του πολιτιστικού συλλόγου "Πρέβεζα" από την επιτροπή εορτασμού Απελευθέρωσης της Ηπείρου.

H επιστολή του Συλλόγου στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού.
Κύριε Αντιδήμαρχε Πολιτισμού

Αφού πρώτα σας ευχαριστήσουμε για την ιδιαίτερη τιμή που μας κάνατε, να μας επιλέξετε ως ένα από τα μέλη της επιτροπής εορτασμού για τα εκατό χρόνια Απελευθέρωσης της πόλης μας από τον Τουρκικό ζυγό, σας κάνουμε γνωστό ότι με λύπη μας αποχωρούμε από της επιτροπή για τους παρακάτω λόγους.


Η επιτροπή από τις πρώτες συνεδριάσεις της στις αρχές του επετειακού έτους 2012 και μετά από τις προτάσεις θεσμών, φορέων και προσωπικοτήτων της πόλης, αποφάσισε την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων και εκδηλώσεων, που με την ολοκλήρωσή τους θα αποκάλυπταν στην κορύφωση της γιορτής μία πόλη στην οποία θα καρποφορούσαν τα θετικότερα των συναισθημάτων και θα συνέβαλαν στην δημιουργία μιας νέας προοπτικής για την Πρέβεζα των επόμενων δεκαετιών .

Από τότε έχουν περάσει αρκετοί μήνες.

Οι ημερομηνίες που είχαμε επιλέξει για την επίσημη έναρξη του εορτασμού έχουν παρέλθει.

Ο χρόνος για την υλοποίηση όσων έχουμε αποφασίσει, έχει συρρικνωθεί ανεπιστρεπτί.

Ο οικονομικός προϋπολογισμός του εορτασμού δεν μας έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Η επιτροπή έχει να συνεδριάσει αρκετές εβδομάδες και ουσιαστικά έχει χάσει τον χαρακτήρα για τον οποίο με πολύ έμφαση δημιουργήσατε

Παράλληλα θεσμική και εξωθεσμική παράγοντες εντάσσουν εκδηλώσεις και «διάφορα άλλα» στον επίσημο εορτασμό χωρίς να ενημερώνετε η επιτροπή.

Σ αυτή την Δημοτική Αρχή έλαχε η υψίστη τιμή να διοικεί την Πρέβεζα με την συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την απελευθέρωσή της. Το γεγονός αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό απ όλους και να μη οδηγείται ο εορτασμός στην τροχιά μιας συνηθισμένης, διακοσμητικής και με κενά λόγια, αλλά χωρίς ίχνος ουσίας, διοργάνωσης.

Η παρουσία μας λοιπόν σε μια τέτοια προσχηματική επιτροπή που ετοιμάζει αυτού του περιεχομένου εορτασμό για την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, δεν είναι μέσα στους σκοπούς και στις αρχές του συλλόγου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: