Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου: Έντονη η επιστημονική δραστηριότητα κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.


Πλούσια και αναβαθμισμένη επιστημονικά η δραστηριότητα του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

Χωρίς υπερβολή μπορούμε να πούμε πως είναι το πρώτο ακαδημαϊκό έτος τα τελευταία δέκα χρόνια που δραστηριοποιήθηκε το σύνολο των διδασκόντων του Τμήματος με εισηγήσεις και ανακοινώσεις σε συνέδρια και επιστημονικά συμπόσια στο εσωτερικό και εξωτερικό. Κι αυτό παράλληλα με τη συνεχή επιστημονική αναβάθμιση της διδακτικής διαδικασίας.

Έτσι κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 οι διδάσκοντες του τμήματος ήταν παρόντες σε αρκετά επιστημονικά συνέδρια όπου παρουσιάστηκαν συνολικά με 15 εισηγήσεις, 11 στο εσωτερικό κι άλλες 4 στο εξωτερικό. Οι περισσότερες ήδη έχουν δημοσιευθεί ενώ αναμένεται να δημοσιευθούν και οι υπόλοιπες. Επίσης διδάσκοντες του τμήματος ήταν συγγραφείς σε 4 σχολικά εγχειρίδια.
Διδάσκοντες του Τμήματος ήταν παρόντες με εισηγήσεις στο διεθνές συνέδριο που οργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου για τον αλβανό συγγραφέα και ποιητή Ντριτερό Αγκόλι,στο διεθνές γλωσσολογικό συνέδριο που έγινε το Νοέμβριο του 2011 στην Κορυτσά καθώς και στο διεθνές γλωσσολογικό συνέδριο που οργάνωσε στις 24-25 Μαρτίου η Αλβανοελληνική Φιλολογική Ένωση στα Τίρανα.
Επίσης εισηγήσεις έγιναν στο εξωτερικό: στην Πολωνία, Σκόπια, Πρίστινα, Ρουμανία.Κατά το ίδιο ακαδημαϊκό έτος το Τμήμα μας στα πλαίσια των δικών του δραστηριοτήτων, αλλά και την προώθηση των γραμμάτων και του πολιτισμού της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, οργάνωσε στις 10 Φεβρουαρίου επιστημονικό συμπόσιο για τον ποιητή , πεζογράφο και μεταφραστή Πάνο Τσούκα, εξέχουσα μορφή της λογοτεχνικής παραγωγής της ΕΕΜ για σχεδόν πενήντα χρόνια.Ωστόσο φιλόδοξα σχέδια έχουν καταστρωθεί για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, αφενός στην περαιτέρω επιστημονική κατάρτιση των διδασκόντων του Τμήματος, αλλά και στην διοργάνωση συμποσίων για τη γλώσσα και τον πολιτισμό της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: