Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Εντάχθηκαν τα έργα της πρώτης φάσης του ΑΝΑΣΑ για τον Αμβρακικό.



Την ένταξη των πρώτων συγκεκριμένων έργων προϋπολογισμού 25.000.000 εκατ. ευρώ αποφάσισε η Επιτροπή Συντονισμού και Εξειδίκευσης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος «ΑΝΑΣΑ» για τον Αμβρακικό κόλπο η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρεία του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Θάνου Μωραΐτη. Πρόκειται για την πρώτη φάση υλοποίησης του προγράμματος του οποίου η διάρκεια είναι εξαετής. 


Στη συνεδρίαση παρέστησαν τα μέλη της Επιτροπής: ο Ειδικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διβάρης, εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Υδάτων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Αποστόλης Κατσιφάρας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο εκπρόσωπος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Αποστόλης Κοιμήσης καθώς και ο εκπρόσωπος της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης. Επίσης συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ.Στράτος Ιωάννου, τα μέλη της Τεχνικής Γραμματείας και υπηρεσιακοί παράγοντες. 

Στη συνεδρίαση αξιολογήθηκαν οι προτάσεις που υποβλήθηκαν από Περιφέρειες, Δήμους και Φορείς της περιοχής και αποφασίστηκε ο συνολικός προτεινόμενος προϋπολογισμός της πρώτης φάσης του προγράμματος από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων να ανέλθει στα 25.000.000 ευρώ. 

Αυτά τα έργα θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά με τα έργα που έχουν ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ή σε άλλα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και υλοποιούνται στον Αμβρακικό. Ο προϋπολογισμός των έργων αυτών ανέρχεται ήδη στα 47.500.000 ενώ αναμένονται στο επόμενο διάστημα οι αξιολογήσεις και άλλων προτάσεων για αποχετεύσεις και βιολογικούς καθαρισμούς που έχουν υποβληθεί , με εκτίμηση να ενταχθούν άμεσα πρόσθετα έργα προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ περίπου.


www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: