Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Aνοιχτή επιστολή του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ενόψει των αυριανών εκλογικών διαδικασιών για την ψήφιση νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.



Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Γνωρίζω τα συναισθήματα που διακατέχουν πολλούς από τους παραλήπτες αυτής της επιστολής μου, καθώς απευθύνεται σε μέλη, φίλους ή έστω και για μια μόνο φορά ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
Είναι ανθρώπινο η σημερινή κατάσταση της χώρας, να οδηγεί στην επικέντρωση της προσοχής όλων στα τελευταία 2,5 χρόνια.
«Παίρνοντας μία βόμβα» από τα χέρια της ΝΔ και του Κ. Καραμανλή, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου απέτρεψε μεν την έκρηξή της και την οικονομική κατάρρευση μέσα σε μια άτακτη χρεοκοπία του κράτους, αλλά με πολύ βαριές συνέπειες.
Το μεγαλύτερο βάρος, λόγω της διάλυσης των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και γενικότερα της κρατικής μηχανής στα πεντέμισι, κυρίως, χρόνια της διακυβέρνησης της Ν.Δ. με αποτέλεσμα να διογκωθεί η φοροδιαφυγή και η διαφθορά, αλλά και των λαθών και ελλείψεων, ακόμη και της κυβερνητικής απειρίας ορισμένων προσώπων, που οδήγησε σε καθυστερήσεις, υπέστησαν οι οικονομικά ασθενέστεροι πολίτες, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, τα στρώματα που από την ίδρυσή του υπερασπίστηκε πάντα το ΠΑΣΟΚ.
Έτσι, οι δραματικές συνθήκες που ζουν, μέσα στην φτώχεια και την ανεργία, οδηγούν πολλούς - ιδιαίτερα από τις νεότερες γενιές που θεωρούσαν πολλές από τις κατακτήσεις του λαού επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ δεδομένες - να διαγράφουν τα πεπραγμένα των τεσσάρων (4), σχεδόν, δεκαετιών, μιας ειρηνικής επανάστασης που ξεκινήσαμε στη νέα εποχή μετά την κατάρρευση της δικτατορίας.
Το ΠΑΣΟΚ ήταν η ειρηνική, εκείνη, επανάσταση που κήρυξε ο Ανδρέας Παπανδρέου στις 3 Σεπτέμβρη 1974, πλαισιωμένος από στελέχη της γενιάς της Αντίστασης, της γενιάς των Ανένδοτων Αγώνων και της γενιάς του Αντιδικτατορικού Αγώνα.
Πολλοί, ακόμη, ξεχνούν ότι ισχυροί επιχειρηματίες με αιχμή συγκροτήματα ΜΜΕ και τα κόμματα της δεξιάς και της παραδοσιακής αριστεράς, αμέσως μετά την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ συνέκλιναν στη στρατηγική της διάλυσής του, φτάνοντας μάλιστα κατά το περίφημο «βρώμικο 1989» στην πιο ανίερη συμμαχία, επιδιώκοντας ακόμα και τον ηθικό και βιολογικό θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου στη φυλακή.
Αυτές οι δυνάμεις πολέμησαν κατά μέτωπο, πλαγιοκόπησαν και υπονόμευσαν το κυβερνητικό έργο του ΠΑΣΟΚ και τους λαϊκούς αγώνες για τη διεύρυνση και την εμβάθυνση της δημοκρατίας και την οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους.
Σήμερα, είναι οι ίδιες δυνάμεις που καπηλεύονται τον πόνο, τη φτώχεια και την αγωνία του λαού και προωθούν ένα νέο διχασμό του σε δήθεν «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς», την ώρα που η πατρίδα μας έχει ανάγκη την ενότητα και τις κοινές προσπάθειες όλων για τη σωτηρία και την ανόρθωσή της.
Το σκηνικό που στήνουν με τις περίφημες δημοσκοπήσεις και την καθημερινή κατασυκοφάντηση του ΠΑΣΟΚ, προβάλλοντας κάθε διασπαστική κίνηση, αποσκοπεί στον κατακερματισμό των προοδευτικών δυνάμεων που συγκροτούν το ΠΑΣΟΚ ως συνέχεια της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της χώρας.
Τέλος, τα μεγάλα ισχυρά εξωθεσμικά κέντρα προσβλέπουν μετά τις προσεχείς εκλογές σε μια βουλή με πλήθος κόμματα και κομματίδια, αποδυναμωμένα και ελεγχόμενα, ώστε να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις.
Φίλες και φίλοι,
Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ολοκληρώσει τον ιστορικό του κύκλο όπως πολλοί θα ήθελαν.
Ακόμη και αν δεν υπήρχε, οι σημερινές συνθήκες θα επέβαλαν την ίδρυσή του.
Καθήκον όλων όσοι είτε συμμετείχαμε από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του είτε συμπορευτήκαμε αργότερα - έστω και για λίγο - είναι να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη ανασυγκρότησής του μέσα από μια νέα αλλά και δημοκρατική από την κορυφή ως τη βάση οργάνωση και λειτουργία του.
Χωρίς αρχηγισμούς και ομαδοποιήσεις που τόσο έβλαψαν ως τώρα. Οφείλουμε να προσαρμόσουμε τη στρατηγική και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στις σημερινές ανάγκες του λαού και της χώρας, επανασυνδέοντάς το με τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα που ήταν στην πιο δημιουργική περίοδο της ιστορίας του και πρέπει να ξαναγίνουν η δύναμη και η έγνοια του.
Γι' αυτό το σκοπό νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε όλοι το «παρών» στην εκλογική διαδικασία την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 για την ανάδειξη του νέου προέδρου μας.
Μπορείτε να αναζητήσετε το εκλογικό τμήμα στο οποίο έχετε τη δυνατότητα να προσέλθετε και να ψηφίσετε από τις 9 π.μ. το πρωί, μέχρι τις 5 μ.μ. το απόγευμα στην ιστοσελίδα μου www.apkaklamanis.gr και στο τηλέφωνο 2115555600 begin_of_the_skype_highlighting            2115555600      end_of_the_skype_highlighting.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
Βουλευτής Β΄Αθήνας
Πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: