Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Πλαφόν στη θητεία των βουλευτών και μείωση στο μισό του βουλευτικού τους μισθού. Τι λέτε;



O -κατά τα άλλα συμπαθής- Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βουλευτικό του αυτοκίνητο ενώ παραιτήθηκε και από οποιεσδήποτε απολαβές του έχουν σχέση με διαρκείς και ειδικές επιτροπές της Βουλής. Την πράξη του αυτή ακολούθησαν μερικώς και κάποιοι ακόμη βουλευτές.


Ο Κυριάκος δεν έχει ανάγκη χρημάτων & αυτοκινήτου. Προσωπικό κόστος; Μηδέν.

Η -κατά τα άλλα συνεπής- Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε τη μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200.

Η Ντόρα έχει -περίπου-διασφαλισμένη την επανεκλογή της (ας όψεται ο Νικολούδης για το περίπου).Προσωπικό κόστος; Μηδέν.

Ο -κατά τα άλλα ορθολογιστής- Γιώργος Κύρτσος πρότεινε να μιμηθούμε το παράδειγμα των ιταλών Δημάρχων, για τις οικονομικές πρωτοβουλίες τους υπέρ της Ελλάδας, παρατηρώντας πως οι Έλληνες πολιτικοί, με ορισμένες τιμητικές εξαιρέσεις, αποφεύγουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Οι διαμορφωτές άποψης, όπως καλή του ώρα ο Κύρτσος (είναι πράγματι αξιόλογος και δεν περίμενα μία τέτοια τοποθέτηση), οφείλουν να μην αποπροσανατολίζουν τον κόσμο και αντιδρά -στην καλύτερη των περιπτώσεων- με φωνές για μειώσεις μισθών, κλείσιμο γραφείων κ παράδοσεις αυτοκινήτων και -στη χειρότερη- με γιούχες, γιαούρτια και μαγκούρες.

Αυτό που μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει ο έλληνας πολίτης είναι να μπει πλαφόν στις θητείες των βουλευτών... και φυσικά μείωση του μισθού τους στο μισό.

www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: