Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Κράτος πολύ μειωμένης κυριαρχίας η Ελλάδα;



Βάσει μια άλλης οπτικής των πραγμάτων θα μπορούσε να γίνει η παρακάτω ανάλυση:

Σύμφωνα με δημοσίευμα με πληροφορίες του Wikileaks, η Τουρκία σχεδίαζε και σχεδιάζει πολεμικό επεισόδιο στην περιοχή του οικοπέδου 13 νότια της Κύπρου. Πόσο μάλλον τώρα που η Κύπρος ξεκινάει γεωτρήσεις και έρευνες και σε άλλες περιοχές του οικοπέδου 13 αλλά και σε άλλα δυτικότερα οικόπεδα κάποια από τα οποία τα έχει ήδη δεσμεύσει η Τουρκία για έρευνες!

Το θράσος των όπλων είναι απίστευτο. Η Τουρκία με την δύναμη των όπλων κρατάει την μισή Κύπρο και εκβιάζει για μια δήθεν λύση του Κυπριακού, μια λύση βέβαια η οποία θα της δίνει περισσότερα δικαιώματα ελέγχου από αυτά που ήδη έχει με πιθανό στόχο την εξαφάνιση των ελληνικών συμφερόντων και πληθυσμών από την περιοχή της ανατολικής μεσογείου. Άλλωστε οι Τούρκοι είναι "μανούλες" στην εξαφάνιση πληθυσμών, ίσως καμία άλλη κουλτούρα πάνω στην γη δεν έχει δείξει τόσο μεγάλη βιαιότητα απέναντι σε μειονότητες και άλλους λαούς των οποίων η γενοκτονία υπήρξε το Α και το Ω της φιλοσοφίας της.

Και ενώ ακόμη και σήμερα κάποιοι αφελείς θεωρούν προπαγανδιστική την ταινία "Midnight Express" πρόσφατα βρέθηκαν τα κόκαλα δολοφονημένων με σφαίρα στο κρανίο θαμμένα μέσα στο προαύλιο τουρκικών φυλακών, πολλοί λένε ότι ήταν Κύπριοι αιχμάλωτοι από το 1974. Ρωτήστε και τους Κούρδους αριστερούς που σάπισαν στις φυλακές να σας πούνε τι σημαίνει Τουρκία. Αυτά τα λέω για όλους αυτούς που πάνε στην Τουρκία και γυρίζουν πίσω με θαυμασμό για την ασφάλεια που τους αποπνέει αυτή η χώρα αφού λέει σε κάθε σοκάκι υπάρχει και ένας αστυνομικός, ή στρατιωτικός λέω εγώ, ή παρακρατικός, ή στρατοχωροφύλακας και μια τουρκική σημαία 4χ5 μέτρα να ανεμίζει...

Παράλληλα, από το 1996 και μετά η Τουρκία ακολουθεί μια εξαιρετικά εύφλεκτη στρατηγική σε σχέση με την Ελλάδα. Ρίχνει μαύρα κεφάλαια για να εξαγοράζει ανθρώπους υποκινητές στην Θράκη, πληρώνει ξένους διπλωμάτες για να δημιουργήσει θέμα τουρκικής μειονότητας στην Κω και στην Ρόδο, αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία κατοικημένων πλέον νησιών (Φαρμακονήσι, νήσος Χρυσή και άλλα), παράλληλα με την αμφισβήτηση της κυριαρχίας σε θάλασσα, αέρα και σε βραχονησίδες.

Τελευταία μάθαμε ότι Τούρκοι πράκτορες έβαζαν φωτιές σε ελληνικά δάση, πριν λίγα χρόνια Τούρκοι στρατηγοί ετοίμαζαν προβοκάτσια με τον τίτλο:"Βαργιοπούλα" και ίσως αύριο αποκαλυφθεί ότι είχαν ανθρώπους που έκαιγαν την Αθήνα με αφορμή τις διαδηλώσεις, το πιστεύω ακράδαντα αυτό. Επίσης πιστεύω ότι πολύ πιθανά αυτοί ανατίναξαν και τα πυρομαχικά στην Κύπρο ως προειδοποίηση προς τους Κύπριους.

Ακόμη δεν αποκλείεται με το Πακιστάν που έχουν συνάψει στρατιωτική συνεργασία που στοχεύει στην απόκτηση πυρηνικών από τους Τούρκους να έχουν παράλληλα συνάψει και μια συμφωνία "διευκόλυνσης" μετάβασης προς την Ελλάδα κάποιων ίσως ανεπιθύμητων από το Πακιστάν απλά για να σπάνε πλάκα με την ανοχή που δείχνουμε εμείς και η Ευρωπαϊκή ένωση έναντι των μεταναστών βάσει των ανθρωπιστικών αξιών που καλώς ασπαζόμαστε. Αυτοί όμως σπάνε πλάκα!

Φαντάζομαι κάποιοι Τούρκοι εθνικιστές παραστρατιωτικοί θα κάνουν υπολογισμό πότε θα διαλυθούν και τα περίχωρα της Αθήνας με την βοήθεια των μεταναστών-αποίκων που μας στέλνουν...

Το χειρότερο όμως από όλα είναι ότι προσπαθούν να στραγγαλίσουν την Ελλάδα γεωπολιτικά. Δωροδόκησαν κάποιους για να ακυρωθεί η συμφωνία που είχαμε κάνει με την Αλβανία πριν μερικά χρόνια για τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας, προσέφεραν στρατιωτική βοήθεια στο νέο καθεστώς της Λιβύης με αντάλλαγμα να μη συμφωνήσει η Λιβύη στο καθορισμό της ΑΟΖ με την Ελλάδα, το ίδιο έκαναν πρόσφατα και με την Αίγυπτο με την οποία επιπλέον συμφώνησαν να αναθεωρήσει την συμφωνία για την ΑΟΖ που είχε συνάψει με την Κύπρο. Ανάλογη πολιτική ακολουθεί η Τουρκία και με τον Λίβανο που είχε συμφωνήσει με την Κύπρο την ΑΟΖ.

Ταυτόχρονα έχει υιοθετήσει στενή στρατιωτική συνεργασία με την Αλβανία και κυρίως τα Σκόπια. Η Τουρκία δίνει γη και ύδωρ σε όσους στραφούν εναντίον μας, κόστη που πιστεύει ότι θα αποσβέσει με την εις βάρος μας επιθετική πολιτική που ήδη άρχισε να αποδίδει καρπούς γι' αυτήν.

Χαρακτηριστικό της τουρκικής προκλητικότητας ήταν το ότι όταν ο Παπανδρέου πήγε στο Ερζερούμ για να μιλήσει σε ένα συνέδριο διπλωματών στα πλαίσια των τότε σκληρών διαπραγματεύσεων και καλεσμένος του Ερντογάν, τον παρενοχλούσαν τουρκικά F-16 σε απόσταση πολύ κοντινή από το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, γεγονός χαρακτηριστικό του τι εννοεί η Τουρκία όταν μιλάει για διάλογο.

Η Ελλάδα δέχτηκε να κάνει μεγάλες παραχωρήσεις για να κερδίσει κάποιο χρόνο. Η τουρκική πλευρά όμως δεν δέχτηκε ούτε αυτές τις υποχωρήσεις. Εμείς λέμε εντάξει τραβάμε την γραμμή 50 ν.μ. πίσω προς την πλευρά μας και βλέπεις ότι η Τουρκία δεν το δέχεται! Και δεν είναι ότι δεν την συμφέρει, απλά δεν θέλει καμία συμφωνία, ποντάρουν στην τελική μας κατάρρευση. Εκτός των άλλων αρκεί να φανταστεί κανείς πόσα δισεκατομμύρια ευρώ θα έχαναν πολλές πολεμικές βιομηχανίες πολλών χωρών αν επιτυγχανόταν η οποιαδήποτε τελική συμφωνία με την Τουρκία, ακόμη και μια που θα ήταν πολύ εις βάρος μας, ιδίως μια τέτοια!

Η Τουρκία λοιπόν, σαν κράτος νταβατζής της περιοχής, χωρίς τον λαό της να μπορεί να ελέγχει τίποτα, έχει τον ρόλο να τρομοκρατεί και ενίοτε να επιτίθεται δημιουργώντας τετελεσμένη ένταση για τα επόμενα 50 χρόνια.

Έτσι, οι θέσεις τους έχουν πλέον σκληρύνει ανεξέλεγκτα, τόσο πολύ που μόνο ένας πόλεμος ή μια σειρά καθοριστικών αναμετρήσεων-θερμών επεισοδίων θα μπορούσε πλέον να οδηγήσει σε μια νέα ισορροπία. Και αυτό γιατί η πλάστιγγα της ισορροπίας δυνάμεων έχει γείρει τόσο πολύ υπέρ της Τουρκίας που δεν καταδέχονται λύσεις τύπου συνεκμετάλλευσης που παλαιότερα δεν άρεσαν σε εμάς. Πλέον θέτουν ως στρατηγική τους την εκκαθάριση όλου του Αιγαίου.

Σε αυτό το πλαίσιο η Τουρκία επιθυμεί να εμποδίσει την Ελλάδα να βγάλει πετρέλαιο σε οποιοδήποτε σημείο ασκεί κυριαρχία και έτσι να την στραγγαλίσει παράλληλα με την περιφερειακή της απομόνωση (Αλβανία-Σκόπια-Τουρκία-Λιβύη-Αίγυπτος). Χαρακτηριστικό δείγμα επιτυχίας αυτής της πολιτικής ήταν τα πρόσφατα παρακάλια του Έλληνα υπουργού προς τον Τούρκο ομόλογό του εδώ ώστε να μην έχουμε θύματα από το κρύο!
Απ' το άλλο χέρι, η Ελλάδα μπαίνει από σήμερα - μετά την επίσημη πλέον χρεοκοπία της- σε μια φάση που για ένα μεγάλο διάστημα θα πρέπει να εξαθλιώνει τον πληθυσμό της για να ξεπληρώνει προς του Ευρωπαίους μεγάλα ποσά που άσκοπα δανειστήκαμε τα τελευταία 30 χρόνια.

Το χειρότερο όμως από όλα αυτά είναι ότι ο ελληνικός λαός υποβαθμίζει παράλογα όλα τα παραπάνω θέματα όπως πριν μερικά χρόνια υποβάθμιζε τα οικονομικά θέματα. Του έλεγαν "λεφτά υπάρχουν" και το έχαφτε, και πήγαινε και δανειζόταν αφού λεφτά δήθεν υπήρχαν. Έτσι και σήμερα. Οι άχρηστοι πολιτικοί μας του χαϊδεύουν τα αυτιά και φοβούνται να τον δυσαρεστήσουν με την αλήθεια των γεωπολιτικών μας εξελίξεων. Του λένε λοιπόν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ή σχεδόν κανένας κίνδυνος, με αποτέλεσμα ο λαός να μην μπορεί πλέον να δικαιολογήσει ούτε τους τρέχοντες εξοπλισμούς οι οποίοι νομίζει ότι είναι υπερβολικοί σε μια εποχή που αν δεν το έχετε παρατηρήσει άρχισαν και γίνονται περισσότεροι στρατιωτικοί εξοπλισμοί σε διεθνές επίπεδο ακόμη και από την εποχή του ψυχρού πολέμου.

Η παρακμή του Ερντογάν που έως ένα βαθμό κρατούσε τα χαλινάρια των κεμαλικών εθνικιστών, έρχεται σε πολύ κακή περίοδο για εμάς. Λαός στην αντίπερα όχθη δεν υπάρχει για να συνεννοηθούμε μοιράζοντας τις διαφορές μας στην μέση, έρχεται και ο Σαμαράς με μότο την ανακήρυξη της ΑΟΖ, κάτι που βάζει τέλος σε πολύχρονες διαπραγματεύσεις για την υφαλοκρηπίδα που στο τέλος κόλλησαν στο Καστελόριζο και την μη ύπαρξη διάθεσης συνεργασίας από την πλευρά της Τουρκίας.

Η Τουρκία για παράδειγμα τα επόμενα 30 χρόνια θα έχει πυρηνικό οπλοστάσιο όπως το Πακιστάν, πυρηνική ενέργεια, βαλλιστικούς πυραύλους που από τα μικρασιατικά παράλια θα χτυπάνε όλα τα εδάφη της Ελλάδος χωρίς να ανοίξει μύτη δικιά τους, αόρατα αεροπλάνα 4ης γενιάς, φρεγάτες δική τους ναυπήγησης.

Παράλληλα αφού στην Τουρκία δεν υπάρχει κράτος δικαίου και δημοκρατικοί θεσμοί που ελέγχονται από τον λαό, η Τουρκία θα μπορεί πάντοτε να στέλνει 20,000-30,000 ανθρώπους να πάνε να σκοτωθούνε για οποιοδήποτε άδικο σκοπό χωρίς να αγχώνεται καθόλου και χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερες νομιμοποιήσεις από τον οποιοδήποτε. Ήδη βομβαρδίζει εδάφη μέσα στο βόρειο Ιράκ και ανυπομονεί να περάσουν τα στρατεύματά της στην Συρία, κάτι για το οποίο οι S-300 που φοβούνται οι λοιποί "σύμμαχοι" μας στο ΝΑΤΟ, δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα. Παράλληλα είναι μια αναπτυσσόμενη οικονομία που θέλει να έχει την δυναμική της Βραζιλίας με μεγάλες δεξαμενές φτωχών αγροτικών πληθυσμών που ευνοούν μια τέτοια εξέλιξη και έναν αναπτυσσόμενο πληθυσμό νέων.

Η Ελλάδα λοιπόν θα πρέπει άμεσα να αυξήσει την στρατιωτική θητεία, να κάνει πραγματικές ετοιμασίες για το αξιόμαχο των ένοπλων δυνάμεων και όχι για το θεαθήναι όπως γίνεται έως σήμερα και να αναπληρώσει όπως μπορεί το χαμένο έδαφος στους εξοπλισμούς την περίοδο που αντί να οχυρωνόμαστε εμείς καίγαμε πυροτεχνήματα για τους ολυμπιακούς αγώνες. Να ετοιμαστεί δηλαδή για έναν προδιαγεγραμμένο πόλεμο που ήδη ετοιμάζεται. Παράλληλα να σχεδιάσει τι σκοπούς έχει σε γεωπολιτικό επίπεδο τα επόμενα 30 χρόνια. Να σχεδιάσει την αναπτυξιακή της πολιτική σε εθνικό πλαίσιο χωρίς να βασίζεται στις αγορές, να προσπαθήσει να παράγει τα δικά της οχήματα, τις δικές της τεχνολογίες και τους δικούς της εξοπλισμούς όπως κάνει το Ισραήλ.

Να μάθει στα παιδιά στο σχολείο ότι κάποτε μπορεί να κληθούν στο μέτωπο. Πλέον άλλωστε με την φτώχεια που έχει πέσει και θα πέσει, θα δημιουργηθεί μεγάλος πληθυσμός νέων παιδιών που θα είναι σε πρώτη προτεραιότητα για σφάξιμο, παιδιά με υψηλό πατριωτισμό και δυστυχώς ακραία δεξιά πολιτική συνείδηση. Η συνεργασία με το Ισραήλ ήταν μια κίνηση ματ. Η εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε μια περιοχή με εχθρούς από παντού επιβάλλει και μια συγκεκριμένη στρατιωτική ισχύ για να μπορέσεις να τα εκμεταλλευτείς.

Η Ελλάδα επιτέλους, για πρώτη φορά στην μεταπολεμική της ιστορία θα πρέπει, χωρίς να διαγράψει τους συμμάχους της ή την Ευρώπη, να καταλάβει ότι δεν υπάρχει πλέον κανείς εκεί έξω για να την σώσει. Όπως επίσημα πλέον χρεοκοπήσαμε και θα φτωχαίνουμε τα επόμενα 10 χρόνια και αντί να μας βοηθήσουν μας χρέωσαν ακόμη περισσότερο οι Ευρωπαίοι, έτσι και όταν συγκρουστούμε με την Τουρκία τα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα εκδίδονται το ένα μετά το άλλο, πολλές ενώσεις και ιδιώτες θα διαμαρτύρονται στην Ευρώπη, αλλά τελικά αυτό που θα μετράει θα είναι η τοπική δύναμη των όπλων.


Αν δεν μπορούμε μόνοι μας να ανακάμψουμε οικονομικώς και να αμυνθούμε εθνικώς τότε ας ανοίξουμε από τώρα ένα λάκκο και να μπούμε μέσα μια ώρα αρχύτερα.

www.greekradaial.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: