Υλικά για 6 άτομα
1 ½ κιλό αρνίσια κότσια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 κ. σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι
πουρέ
1 κιλό πατάτες
2 φλιτζάνια γάλα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Πλένετε καλά, σκουπίζετε και
αλατοπιπερώνετε το κότσι. Σε βαθιά
κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και
τσιγαρίστε το κότσι ,από όλες τις
πλευρές. Ρίξτε το κρεμμύδι το σκόρδο
και το καρότο και συνεχίζετε το σοτάρισμα
για ακόμα 5 λεπτά, προσθέτετε λίγο αλάτι
και πιπέρι, το θυμάρι και σβήνετε με το
κρασί ,ρίξτε και 1/2 λίτρο νερό .
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε
την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1 ½
ώρα.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε
τη σάλτσα να δέση.
Πλένετε καλά τις πατάτες τις καθαρίζετε
κόβοντας σε μέτριους κύβους και τις
βάζετε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό να
βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Τις
σουρώνετε.
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα το
βούτυρο και τα ζεσταίνετε ελαφρώς ίσα
να λιώσει το βούτυρο, με ειδικό εργαλείο
για πουρέ ανακατεύετε καλά για να
πολτοποιηθούν οι πατάτες σε πουρέ.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο
και ανακατεύετε. Μεταφέρετε τον πουρέ
σε μια πιατέλα και από πάνω ακουμπάτε
το κότσι. Περιχύνετε με τη σάλτσα και
σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου