Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Nόμιμη η χριστοπαναγία: Προορίζεται να καταργηθεί η ποινική δίωξη για βλασφημεία
Έρχεται η δικαίωση του Γέροντα Παστίτσιου


Μπορεί να είμαστε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι αλλά μάλλον κάτι θα κερδίσουμε μέσα στη μιζέρια που μας δέρνει. Έρχεται (αν το θέλει ο Μεγαλοδύναμος) η ώρα και της χώρας μας, δεδομένου το ότι έχει υπογράψει το σύμφωνο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα να καταργήσει την ποινική δίωξη της βλασφημείας, που μας φέρνει σε παρόμοια θέση με χώρες όπως η Σαουδική Αραβία. Η ανάγκη αυτή προφανώς κορυφώθηκε μετά την πρωτοφανή καταδίκη του admin της σελίδας «Γέροντας Πατσίτσιος», την οποία κατήγγειλε μέχρι και η Διεθνής Αμνηστία.


pastitsios-blasfimia

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Yπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων:
Παράλληλα με τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ρητορικής του μίσους, η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει μέτρα για την πλήρη κατοχύρωση της ελευθερίας της έκφρασης.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων γνωστοποιεί πως η αποποινικοποίηση του εγκλήματος της βλασφημίας έχει τεθεί υπό την κρίση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα. Τη θέση αυτή θα εκφράσει προσεχώς και κατά την εξέταση της χώρας μας από την Επιτροπή των ΗΕ για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (3-4 Αυγούστου στη Γενεύη).Κατά το Ποινικό Δίκαιο η ποινή προϋποθέτει την τέλεση πράξης. Ο προσδιορισμός της τελευταίας χωρεί με στάθμιση των εμπειρικών - αποδείξιμων αποτελεσμάτων της. Ωστόσο, στην περίπτωση της βλασφημίας λείπει οποιαδήποτε αποδείξιμη ενώπιον δικαστηρίου βλαπτική συνέπεια της πράξης. Επομένως, η έννοια του εγκλήματος δεν διακρίνεται.

Για να δούμε.

Δείτε τα videoΔεν υπάρχουν σχόλια: