Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Αχαριστία: Να πως συμπεριφέρθηκαν οι Δήμαρχοι της Πρέβεζας στον Οδυσσέα Ανδρούτσο

SONY DSC


Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, υπενθυμίζουμε σήμερα πόσο αχάριστα έχουν συμπεριφερθεί οι διατελέσαντες Δήμαρχοι της Πρέβεζας στον τοπικό μας ήρωα Οδυσσέα Ανδρούτσο, ο οποίος γεννήθηκε στην Πρέβεζα από την Πρεβεζάνα Ακριβή Τσαρλαμπά, κόρη Κοτζαμπάση της Πρέβεζας.
Η μητέρα του πέθανε το 1833 πάμπτωχη και ζώντας με το ελάχιστο βοήθημα των 80 φοινίκων, που είχε εγκρίνει η τότε νεοσυσταθείσα Ελληνική κυβέρνηση.
Το σπίτι που γεννήθηκε ο Οδυσσέας Ανδρούτσος γκρεμίστηκε το 2011, αφού κανένας Δήμαρχος μέχρι τότε δεν φρόντισε να κηρυχθεί διατηρητέο και να μετατραπεί σε επισκέψιμο μουσείο.
Το χειρότερο όλων είναι όμως ότι ο Δήμος Πρέβεζας δεν έχει φροντίσει να φτιάξει μία νέα πινακίδα και να την τοποθετήσει στο διώροφο σπίτι που χτίστηκε εκεί που βρίσκονταν το σπίτι του ήρωα της ελληνικής επανάστασης.
Απλά κάποιοι πήραν την παλιά πινακίδα που υπήρχε στο σπίτι και την τοποθέτησαν εκεί, όπου δημιουργεί και κωμική εντύπωση αφού γράφει «Εδώ είναι το σπίτι του καπετάν Ανδρούτσου» αντί του «Εδώ ήταν.»

pinakida

agalmaandroutsou



Δεν υπάρχουν σχόλια: