Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Ενώ με ισόβια απειλείται ο Τσουκάτος για το σκάνδαλο Siemens, επιχειρούν να ξεπλύνουν ΠΑΣΟΚ και Σημιτη


Ένας ζαλιστικός χορός εκατομμυρίων που δόθηκαν ως μίζες από τη Siemens μόνο για τη υπογραφή της σύμβασης 8002 με τον ΟΤΕ προκύπτει από την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Γαληνού Μπρη με την οποία ζητείται η παραπομπή σε δίκη 64 προσώπων.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο Θόδωρος Τσουκάτος, "δεξί χέρι" του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο οποίος αντιμετωπίζει αδίκημα που επισείει ακόμα και ισόβια κάθειρξη! Με βάση τη συγκεκριμένη πρόταση δεν παραπέμπεται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης, που κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος, για τον οποίο η δικογραφία είχε διαχωριστεί επειδή υπήρχε ο κίνδυνος παραγραφής.

Ο Θ. Τσουκάτος καθίσταται σύμφωνα με την πρόταση ποινικά ελεγκτέος καθώς εμφανίζεται να αποτέλεσε τον ενδιάμεσο κρίκο προκειμένου ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα από τα "μαύρα ταμεία" της Siemens να καταλήξουν σε υπαλλήλους του ΟΤΕ. Για τον σκοπό αυτόν, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, χρησιμοποιήθηκαν ο κύκλος γνωριμιών και οι φίλοι του προκειμένου μέσα από μία δαιδαλώδη διαδρομή τραπεζικών συναλλαγών να χαθούν τα ίχνη του μαύρου χρήματος.


Πιο συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 1998 δύο εμβάσματα ύψους ενός εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων κατατέθηκαν στην Ολλανδία σε τραπεζικό λογαριασμό του επιχειρηματία Ηλία Πιταούλη. Τον επιχειρηματία είχε υποδείξει ο Θ. Τσουκάτος στον Μιχ. Χριστοφοράκο, ενώ τα στοιχεία του είχε λάβει από τον Στέλιο Βίο. Ο τελευταίος διατηρούσε στενές φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Τσουκάτου καθώς είχε βοηθήσει την Πόπη Τσουκάτου κατά τον προεκλογικό της αγώνα το 1996, όταν ήταν υποψήφια Βουλευτής της Α' εκλογικής περιφέρειας Αθηνών...".

Η εμπλοκή στελεχών του ΠΑΣΟΚ ωστόσο συνεχίστηκε καθώς, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, το ποσό μοιράστηκε σε μια σειρά από τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα με συνδικαιούχο τον επίσης κατηγορούμενο Γεώργιο Γενναίο. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο Γ. Γενναίος "απασχολείτο από το έτος 1997, ως προσωπικό γενικών καθηκόντων, στο γραφείο που διατηρούσε ο Θεόδωρος Τσουκάτος ως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ" στη Χαρ. Τρικούπη.

Τελικά όλα τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από τους δικαιούχους των λογαριασμών και σύμφωνα με την πρόταση, "παραδόθηκαν από τους Στυλιανό Βίο και Γεώργιο Γενναίο στον Θεόδωρο Τσουκάτο και τελικά κατέληξαν σε στελέχη - υπαλλήλους της ΟΤΕ ΑΕ"

Ο εισαγγελέας επισημαίνει ότι "το έμβασμα του παραπάνω ποσού... έγινε στο πλαίσιο παροχής χρηματικών ωφελημάτων, που είχαν υποσχεθεί τα στελέχη της εταιρείας ΖΗΜΕΝΣ Α.Ε. σε υπαλλήλους της ΟΤΕ Α.Ε., οι οποίοι την αποδέχθηκαν και τελικώς την έλαβαν...".


Υπενθυμίζεται ότι ο Θ. Τσουκάτος απολογούμενος είχε παραδεχτεί ότι είχε λάβει ως ταμίας του ΠΑΣΟΚ το συγκεκριμένο ποσό από τη Siemens, για το οποίο είπε ότι ήταν "προεκλογική χορηγία" του γερμανικού κολοσσού προς το κόμμα. Είχε πει μάλιστα ότι επρόκειτο για μια "παλιά και σε όλους γνωστή καθιερωμένη πρακτική"...

Όπως προκύπτει από την εισαγγελική πρόταση, για τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και κατά περίπτωση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα θα πρέπει να παραπεμφθούν οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Εμμανουήλ Σταυριανός, Πρόδρομος Μαυρίδης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Γιουνγκ Βόλκερ, Φρήντριχ Φον Έσσε, Γιοακίμ Μούμπεργκερ, Ρόλαντ Κοχ, Τόμας Γκάνσγουιντ, Χανς Γουόλτερ Μπερνσάου, Μάικ Κουτσενρόιτερ, Ράινερ Νιντλ, Ρέιναρντ Σίχατσεκ, Βόλφγκανγκ Ρούντολφ, Χάινς Ζάγκερμαν, Φρανς Γιόζεφ Ρίχτερ και Λούντβιχ Τζάσπε.

Για παθητική δωροδοκία και κατά περίπτωση νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα θα πρέπει να παραπεμφθούν οι Γιώργος Σκαρπέλης, Αθανάσιος Γρεβενίτης, Παναγιώτης Βεργής, Δημήτρης Κόκκινος, Σωτήρης Τζούμας, Κωνσταντίνος Γκόγκας, Νίκος Νίντος, Γιώργος Καραπλής, Νίκος Μανασής, Γιώργος Αργυρόπουλος, Δημήτρης Γυφτόπουλος, Δημήτρης Κουβάτσος, Γιώργος Αυλωνίτης και Παναγιώτης Νικάκης.

Επίσης για απλή συνέργεια σε παθητική δωροδοκία θα πρέπει να παραπεμφθούν οι Μπράιντ Μάνφρεντ, Γιώργος Γεργιαννάκης, Γιώργος Ναούμ, Ευάγγελος Μαρκόπουλος, Σπύρος Ταραζης, Αλέξανδρος Καλουτάς, Πολυξένη Παλαιογεωργίου και Παντελεήμονας Καρακώστας.

Επιπλέον, για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία ο εισαγγελέας παραπέμπει τους: Παναγιώτα Κοκκίνου, Θεόδωρο Τσουκάτο, Ηλία Πιταούλη, Γιώργο και Φώτη Γενναίο, Κωνσταντίνο και Θεόδωρο Βόσσο, Στέλλιο Βίο, Σοφία Αραβοσίτα, Ευδοκία Μίχα, Παναγιώτη Παπούλια, Βενετία Τερζάκη, Παναγιώτη Χαραμή και Γιώργο Χριστογιάννη.

Τέλος για άμεση συνέργεια σε ενεργητική δωροδοκία και κατά περίπτωση νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα θα πρέπει να παραπεμφθούν οι Γιώργος Καλδής, Αλέξανδρος Λέτσας, Σάββας Γιαννακάκης, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλης Τυρογαλάς, Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης, Φάνης Λυγινός, Ζαν Κλωντ Όσβαλντ και Μάρθα Καραβέλα.


Παίζουν το τελευταίο χαρτί για την συγκάλυψη!

Ο Θεοδωρος Τσουκατος, ομολόγησε πως παρέλαβε 1 εκ. Μάρκα απο τον Χριστοφοράκο, με σκοπό την προεκλογική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ.

Οι ταμίες του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσαν τον ισχυρισμό Τσουκάτου, οτι παρέλαβαν το μαύρο χρημα, για λογαριασμό του κόμματος. Αυτή ειναι η δικογραφία που μυστηριωδώς εκκρεμούσε απο το 2008, παρα το οτι υπήρχαν ξεκάθαρες ομολογίες! Φυσικά η εκδίκαση της υπόθεσης θα οδηγούσε στην διάλυση του ΠΑΣΟΚ αφού βάσει νομού θα επρεπε να επιστρέψει περι τα 190 εκ. κρατικές επιχορηγήσεις και να δικαστεί ο Κωστας Σημιτης με βαρύτατες κατηγορίες.
Αντί αυτού, τι βλέπουμε;

Βλέπουμε τον Τσουκάτο να διώκεται οχι για την μεταφορά χρήματος στα κομματικά ταμεία, αλλά επειδή «με το συγκεκριμένο ποσό χρημάτισε στελέχη του ΟΤΕ για λογαριασμό της Siemens, ωστε...
να υπογραφεί η σύμβαση 8002 που ζημίωσε το δημόσιο!

Την ίδια στιγμή λοιπον που υπάρχουν τρεις ομολογίες οτι τα χρήματα κατέληξαν στο μαύρο ταμειο του ΠΑΣΟΚ, ξεφυτρώνει ενα σενάριο περι χρηματισμού στελεχών του ΟΤΕ! Με την βαλίτσα που κατέληξε στο ΠΑΣΟΚ!

Μα τα στελέχη του ΟΤΕ ειναι ξεκάθαρο για το πως χρηματιστηκαν επι χρονια ολόκληρα και δεν περίμεναν την βαλίτσα του Τσουκάτου.

Με αυτόν τον τροπο όμως, βγαίνει απο το κάδρο ο πραγματικός αποδέκτης των χρημάτων, το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ και η βαλίτσα «ξεπλενεται» στο μαύρο βαρέλι του ΟΤΕ.

ΥΠΑΡΧΕΙ όμως ενα αδύνατο σημείο στην όλη υποθεση. Οτι με αυτόν τον τροπο, ο Τσουκατος κινδυνεύει με ισόβια, γλιτώνει όμως ο Σημιτης.

Θα κάτσει με σταυρωμένα τα χερια ο Τσουκατος; Δεν ειναι τέτοιος άνθρωπος εξ όσων γνωρίζουμε. Και έχει να πει πολλά για τον αρχηγό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: