Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Ας μην μασάμε και ας απολαύσουμε το νέο θέατρο κυβέρνησης - τρόϊκας.


'Ηδη από το πρωϊ, μετά τη λήξη της απεργίας στα ΜΜΕ, ξεκίνησε η δημιουργία μιας τεχνητής πολεμικής ατμόσφαιρας μεταξύ κυβέρνησης και τρόϊκας. Σχεδόν πολεμικές ιαχές και τσιτάτα από τα παπαγαλάκια του συστήματος, εκτοξεύονται πάνω στα κεφάλια των πολιτών. Θεωρούμε όμως, ότι δεν υπάρχουν πλέον αφελείς που να τρομοκρατούνται από τέτοια επικοινωνιακά παιχνίδια.

Το πρόβλημα της κυβέρνησης προφανώς δεν είναι το αν θα δεχτεί ή όχι τις απαιτήσεις των δανειστών. Αυτό είναι μάλλον λυμένο και δεν τίθεται καν θέμα. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η κυβέρνηση να φέρει αντιρρήσεις...
στους δανειστές. Το ίδιο χιλιοπαιγμένο θέατρο των δήθεν πιέσεων της τελευταίας στιγμής, το έχουμε πια βαρεθεί. Ούτε το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι το πώς θα τις περάσει αυτές τις απαιτήσεις στην αγέλη. Αυτό θα το αναλάβουν τα θηριώδη ΜΜΕ με την πλύση εγκεφάλου που κάνουν.

Το πρόβλημά της είναι το πώς θα τις περάσει στους βουλευτές. Όχι φυσικά από φόβο μήπως δεν ψηφιστούν στη Βουλή. Δεν τίθεται κι εδώ θέμα. Αλλά από φόβο μήπως υπάρξει κάποιο πρόβλημα και δεν εξασφαλίσει τους 180 βουλευτές για την εκλογή του ΠτΔ. Αυτό είναι που καίει την κυβέρνηση, αλλά και ολόκληρη την ελίτ της χώρας, για να παραμείνουν στην εξουσία. Αυτό είναι το πρόβλημά τους.

Ας μην μασάμε λοιπόν και ας μην αρχίσουμε να τρέχουμε σαν τρομοκρατημένη αγέλη. Έτσι κι αλλιώς εμείς οι πολίτες δεν έχουμε καμία συνταγματική αρμοδιότητα για να παρέμβουμε, παρά μόνο αν μας καλέσουν στις κάλπες. Ας απολαύσουμε τουλάχιστον το θέατρό τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: