Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Επιμένει η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας να προηγηθεί Συνέδριο του Κόμματος

Επιμένει η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας να προηγηθεί Συνέδριο του Κόμματος


Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ μετά την επιστολή που έστειλε η ΝΕ Πρέβεζας υπογεγραμμένη από την Γραμματέα Μαρ. Ντούσκα. Σύμφωνα με την Εφημερίδα «Δημοκρατία» οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ είναι στα. κάγκελα και φέρει ως παράδειγμα της Νομαρχιακή Επιτροπή Πρέβεζας και την ανοιχτή επιστολή «κόλαφο» που δείχνει σύμφωνα με την Εφημερίδα τους τριγμούς στο εσωτερικό της πράσινης Παράταξης.
Στην ανοιχτή επιστολή αναφέρονταν μεταξύ άλλων «Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ Πρέβεζας συνεδρίασε στις 12 Νοεμβρίου 2014 όπου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να μην συμμετάσχει στον προσυνεδριακό διάλογο για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης και ότι είναι αδήριτη ανάγκη να προηγηθεί συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.»


Σχολιάζοντας  εάν η ΝΕ ΠΑΣΟΚ είναι στα κάγκελα αλλά και εάν το τοπικό ΠΑΣΟΚ στηρίζει άτυπα τον Βουλευτή της ΝΔ Πρέβεζας Δημ. Τσουμάνη όπως αναφέρουν διαρροές, η κα Ντούσκα μίλησε στην Τ.Φ. και ανέφερε χαρακτηριστικά «Πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου μία Νομαρχιακή της Πρέβεζας που κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε ότι δεν θα συμμετάσχουμε στον προσυνεδριακό διάλογο της Δημοκρατικής Παράταξης. Αυτό αποφασίστηκε κατόπιν πλειοψηφίας. Η πρόταση έπεσε στο τραπέζι και ψηφίστηκε» ανέφερε η κα Ντούσκα ενώ διέψευσε σενάρια που λένε πως η συγκεκριμένη επιστολή εστάλη υπό την απειλή παραίτησης στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα λέγοντας «Το προηγούμενο κείμενο της Νομαρχιακής Επιτροπής συμπεριλαμβάνεται στη συγκεκριμένη επιστολή. Στο προηγούμενο λέγαμε ότι εάν οι Πολιτικές δεν αλλάξουν, δεν βρίσκουμε νόημα να είμαστε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και συν τοις άλλοις θα πρέπει να κοιτάξουμε και λίγο το θέμα της ηγεσίας, αυτό το κείμενο υπάρχει αυτούσιο μέσα στο νέο κείμενο. Υπάρχει όμως και μία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ από τον Ιούλιο 2014 όπου υπήρχε ομόφωνη απόφαση σύμφωνα με την οποία ζητάμε Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ».

Κληθείσα να απαντήσει στο δημοσίευμα της «Δημοκρατία» που αναφέρει ότι η Οργάνωση βρίσκεται στα «κάγκελα» η κα Ντούσκα ανέφερε χαρακτηριστικά «Ισχύει αυτό! Εισηγούμαστε Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, δεν θα συμμετάσχουμε στη διαδικασία που πρόκειται να γίνει για πολλούς και διάφορους λόγους που αναπτύσσονται στην ανοιχτή επιστολή. Λέμε ότι θα πρέπει να γίνει συζήτηση σε ένα Συνέδριο ΠΑΣΟΚ που είναι το ανώτατο Όργανο του Κόμματος. Πρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό. Πρέπει να συνεχίσουμε να συγκυβερνούμε ή όχι; Την άποψη της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ εκφράζω. Εμείς θέτουμε τον προβληματισμό και καταθέτουμε μία πρόταση. Η δικιά μας η πρόταση είναι πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη πριν από όποιο άλλο Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης ή της ΕΛΙΑ ή όποιο άλλο όνομα, να προηγηθεί ένα Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Να συζητήσουμε από μηδενική βάση».


Απαντώντας σε όσους πράσινους ψηφοφόρους καταγγέλλουν ότι το ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας στηρίζει άτυπα το Βουλευτή της ΝΔ Δημ. Τσουμάνη για το θέμα ανέγερσης νέου Νοσοκομείου, η κα Ντούσκα ξεκαθάρισε «Ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Γρηγοράκος ο οποίος είναι Υπουργός και μέλος του ΠΑΣΟΚ ήρθε στην Πρέβεζα και δεν ενημέρωσε τη ΝΕ ΠΑΣΟΚ. Είναι τεράστιο λάθος να πιστεύουν κάποιοι ότι εμείς στηρίζουμε άτυπα τον Βουλευτή της ΝΔ κ. Τσουμάνη, καμία σχέση δεν έχουμε μαζί του. Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένο σκοπό και επιτελεί ένα συγκεκριμένο στόχο. Εμείς είμαστε ένα κομματικό όργανο.
Για ποιο λόγο εμείς να βγάλουμε ανακοίνωση για το Νοσοκομείο, από τη στιγμή που ο κ. Γρηγοράκος δεν ενημέρωσε την ΝΕ. Θεωρείτε ότι ήμασταν ευτυχισμένοι όταν μας εστάλη το Δελτίο Τύπου και στο πάνελ κάθονταν ο Υπουργός ανάμεσα από τον Διοικητή του Νοσοκομείου και στον κ. Τσουμάνη; Καθόλου ευτυχισμένοι δεν είμαστε!» κατέληξε.
Άρης Τσελίκος

www.topikifoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: