Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012

Επιστολή των αγροτών στον πρωθυπουργό.


Επιστολή με τις προτάσεις της και τις προτεραιότητες πολιτικής για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, απέστειλε η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), στον πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των εντός Βουλής πολιτικών κομμάτων, αλλά και στους αρμόδιους υπουργούς. 

«Η υποχρηματοδότηση του αγροτικού τομέα», αναφέρει, «εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας προμήθειας των απαραίτητων εφοδίων των αγροτών, οδηγεί σε σημαντική μείωση την αγροτική παραγωγή, αλλά και στην κατάρρευση του κλάδου της κτηνοτροφίας. Οι αγρότες έχουν βρεθεί σε δραματική κατάσταση εξαιτίας της μηδενικής απορρόφησης των επενδυτικών τους σχεδίων, ενώ σε τέλμα βρίσκεται η εξέλιξη των επενδύσεων μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας.

Τέλος ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ ζητά να υιοθετηθεί «η άμεση αναστολή της εφαρμογής του νόμου για τους συνεταιρισμούς και να συσταθεί Ομάδα Εργασίας, από επιστήμονες εγνωσμένου κύρους και από εκπροσώπους των εντός Βουλής κομμάτων, για την υιοθέτηση πολιτικών εξυγίανσης και ανάπτυξης των αγροτικών συνεταιρισμών».

www.press-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: