Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Στο 47,5% φτάνει το ποσοστό της φοροδιαφυγής στους νομούς ΄Άρτας - Θεσπρωτίας και Πρέβεζας!!!

Στο 47,5% φτάνει το ποσοστό παραβατικότητας, όσον αφορά την φοροδιαφυγή στους νομούς ΄Άρτας - Θεσπρωτίας και Πρέβεζας , σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Οικονομικών. 

Συγκεκριμένα έγινε έλεγχος σε 61 επιχειρήσεις βρέθηκαν 29 παραβάτες με 887 παραβάσεις φτάνοντας το ποσοστό φορολογικής παραβατικότητας στο 47.5%.
Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν την έξαρση της φοροδιαφυγής στο γεγονός ότι πλέον οι πολίτες δεν έχουν κίνητρο να ζητούν αποδείξεις αλλά και στο ότι οι επιχειρήσεις αποφεύγουν συστηματικά να τις εκδίδουν για να μην πληρώσουν υπέρογκη εφορία. 
Επίσης, η φοροδιαφυγή αποδίδεται και στο γεγονός ότι ο ΦΠΑ ειδικά στα είδη εστίασης είναι 23% ενώ μέχρι πέρυσι ήταν 13%. Το Σ.Δ.Ο.Ε. για τη θερινή περίοδο του τρέχοντος έτους έχει προγραμματίσει και διενεργεί στοχευμένους ελέγχους σε επιχειρήσεις κάθε μορφής και οικονομικού μεγέθους, σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση και αυξημένη οικονομική δραστηριότητα.

www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: