Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Αφγανοί με διαβατήρια... Νοτίου Κορέας συνελλήφθηκαν στο αεροδρόμιο του Ακτίου!

Αφγανοί με διαβατήρια... Νοτίου Κορέας στο αεροδρόμιο του Ακτίου!

Μπαράζ συλλήψεων αλλοδαπών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα είχαμε στο αεροδρόμιο του Ακτίου/Πρέβεζας το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Χαρακτηριστικό της απελπισίας των ανθρώπων αυτών να ταξιδέψουν σε ευρωπαϊκές χώρες, είναι πως δύο Αφγανοί χρησιμοποίησαν διαβατήρια... Νοτίου Κορέας και όπως ήταν λογικό κίνησαν τις υποψίες των Αστυνομικών.

Ειδικότερα, συνελήφθη την Κυριακή (29-7-2012) το μεσημέρι, στο αεροδρόμιο του Ακτίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, μια αλλοδαπή υπήκοος Ερυθραίας ηλικίας 35 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για χρήση και κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Η 35χρονη επιχείρησε να ταξιδέψει αεροπορικώς από το Άκτιο με προορισμό το Όσλο της Νορβηγίας αλλά κατά τον έλεγχο διαβατηρίων, διαπιστώθηκε ότι κατείχε διαβατήριο του Ηνωμένου Βασιλείου τo οποίo ήταν πλαστό. Οδηγήθηκε στη συνέχεια στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας ενώ το διαβατήριο κατασχέθηκε.

Επίσης συνελήφθησαν το Σάββατο το μεσημέρι, δυο αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 26 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για χρήση και κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. Επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς από το Άκτιο με προορισμό την πόλη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Κατά τον έλεγχο διαβατηρίων, διαπιστώθηκε ότι οι δυο Αφγανοί κατείχαν αμφότεροι διαβατήρια της Νοτίου Κορέας τα οποία ήταν εξυπαρχής πλαστά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας ενώ τα δυο διαβατήρια κατασχέθηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: