Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Διαμαρτυρίες αστυνομικών για τις αποσπάσεις από την Πρέβεζα στον Έβρο.


Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 10 το πρωί οι αστυνομικοί της Πρέβεζας.

Οι αστυνομικοί αντιδρούν στην απόφαση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης το οποίο με έγγραφο του ζητά από 30 αστυφύλακες (πρώην συνοριακούς φύλακες ) να βρίσκονται στις 2 Αυγούστου στον Έβρο όπου και θα πρέπει να υπηρετήσουν για δύο τουλάχιστον μήνες!

Αυτή τη στιγμή την υπηρεσία του Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών της Πρέβεζας απαρτίζουν 45 άτομα, ωστόσο ο αριθμός είναι πλασματικός αφού πολλοί αστυνομικοί υπηρετούν σε άλλα τμήματα ή λείπουν σε κανονικές ή αναρρωτικές άδειες.


Αυτό σημαίνει ότι θα καταρρεύσει όχι μόνο το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης αλλά τίθεται σε κίνδυνο η αστυνόμευση ολόκληρου του Νομού μεσούσης μάλιστα της θερινής περιόδου.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης Ν. Πρέβεζας Παύλος Ντούλιας αποτελεί τουλάχιστον παραλογισμό να ζητάς από οποιονδήποτε εργαζόμενο μέσα σε 2 μέρες να εγκαταλείπει το σπίτι και την οικογένεια του και να πρέπει να μετακομίσει σε απόσταση 600 περίπου χιλιομέτρων χωρίς μάλιστα την προβλεπόμενη έως πρότινος οικονομική ενίσχυση.

«Εχουμε την εντύπωση οι συνάδελφοι ότι κηρύχθηκε επιστράτευση» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ντούλιας μεταφέροντας την αγωνία και την απόγνωση όλων των συναδέλφων του.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί έχουν εν ημερώσει ήδη τους τοπικούς βουλευτές κυρίους Τσουμάνη και Μπάρκα , τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Ιωάννου και τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Μπαΐλη ζητώντας την παρέμβασή τους προκειμένου να μην προχωρήσει η υλοποίηση της απόφασης αυτής.

Αντίστοιχη διαμαρτυρία έκανε και αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας με επικεφαλής τον πρόεδρο Βαγγέλη Μυλωνά και τον αντιπρόεδρο Θωμά Κολιοφώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: