Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Kληρώθηκαν τα 76 Δημοτικά Οικόπεδα σε ισάριθμους δικαιούχους στον Ωρωπό Πρέβεζας.



 
 
Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το πρωί της  περασμένης Παρασκευής η κλήρωση των 76 Δημοτικών Οικοπέδων σε ισάριθμους δικαιούχους στον Ωρωπό Πρέβεζας.
 
Η διαδικασία έγινε παρουσία των δικαιούχων και των οικογενειών τους ενώ επιτροπή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη ανέλαβε να διεκπεραιώσει τις λεπτομέρειες διασφαλίζοντας την πλήρη διαφάνεια της διανομής.
 
Οι δικαιούχοι ανέσυραν οι ίδιοι από την κληρωτίδα τον αριθμό του οικοπέδου που πλέον τους ανήκει έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ή διαμαρτυρία για τον τρόπο της διανομής.
 
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας απευθυνόμενος στους δικαιούχους επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντική στιγμή για τον ίδιο η διανομή των οικοπέδων σε μόνιμους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι δεν διέθεταν δικό τους σπίτι ή έκταση για να χτίσουν.
 
«Ιδιαίτερα εύχομαι στα νέα ζευγάρια αποκτώντας το δικό τους σπίτι στον Ωρωπό να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα και να μείνουν με τις οικογένειές τους εδώ» τόνισε ο κ.Μπαίλης ευελπιστώντας η πρωτοβουλία αυτή να αυξήσει τον μόνιμο πληθυσμό της περιοχής.
 
Ο Δήμαρχος επεσήμανε στους οικοπεδούχους ότι θα πρέπει να χτίσουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι εκτάσεις θα γυρίσουν και πάλι στον Δήμο ενώ διαβεβαίωσε ότι εφόσον υπάρξουν κι άλλοι δικαιούχοι θα υπάρξει και νέα διανομή έτσι ώστε να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες του συνόλου των κατοίκων.
 
Η αξία του κάθε οικοπέδου- το οποίο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και βρίσκεται στην συνέχεια του οικισμού- ξεπερνά τις 6 χιλιάδες ευρώ ενώ οι δικαιούχοι θα καταβάλλουν το ποσό των 1500 ευρώ που προβλέπει ο Νόμος.
 
Ο κ. Xρήστος Μπαίλης καταλήγοντας ανέφερε ότι μελετώνται -σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία- βελτιώσεις έτσι ώστε να υπαχθούν στους δικαιούχους ακόμη περισσότερες κατηγορίες δημοτών και να δοθεί η δυνατότητα σε απόδημους κατοίκους του Ωρωπού να επιστρέψουν και να μείνουν μόνιμα πια στον τόπο καταγωγής τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: