Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Τόπος δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων κατάντησε η Ήπειρος.


  







 






Στα αποτελέσματα της πρόσφατης απογραφής, με τη μείωση κατά 17.000 του πληθυσμού της Ηπείρου, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση Ιωαννίνων, την οποία υπογράφει ο πρώην αντιδήμαρχος Σπύρος Εργολάβος.
 Μεταξύ των αιτιών της συνεχούς μείωσης του πληθυσμού περιλαμβάνει τα πλήγματα που δέχτηκε η Ήπειρος από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Εμφύλιο, που έφερε πίσω την Ήπειρο. «Φαντάζεστε τι θα συνέβαινε αν, το 1964, δεν είχε ιδρυθεί και, στη συνέχεια, δεν είχε αναπτυχθεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
 Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη - σοβαρά μάλιστα - ότι ένα μέρος του πρόσφατα απογραφέντος πληθυσμού, προέρχεται από Βορειοηπειρώτες και αλβανούς που έχουν πολιτογραφηθεί ως Έλληνες υπήκοοι», υπογραμμίζει ο κ. Εργολάβος.
 Αναφέρεται όμως και σε ένα δεύτερο στοιχείο, που σχετίζεται άμεσα με τους νέους και την εξέλιξή τους: «Νέοι με προσόντα - πανεπιστημιακή μόρφωση, μεταπτυχιακές σπουδές, εξειδίκευση σε σύγχρονους παραγωγικούς - αναπτυξιακούς τομείς - είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να σταδιοδρομήσουν στην Ήπειρο ανάλογα με τα προσόντα τους. Αυτό το στοιχείο είναι ίσως το πιο ανησυχητικό για το μέλλον της Ηπείρου.
 Έχει καταντήσει η Ήπειρος, σε μεγάλο βαθμό, τόπος δημοσίων υπαλλήλων, συνταξιούχων και μη παραγωγικών - αντιαναπτυξιακών απασχολήσεων. Μια επιστημονική - τεκμηριωμένη - έρευνα γύρω από αυτό το θέμα θα ήταν πολύ χρήσιμη για όλους μας, και ιδιαίτερα για τους πολιτικούς μας. Ποιος όμως ενδιαφέρεται για τέτοια θέματα;».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ. 

epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: