Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Έφυγε ο Ηπειρώτης συγγραφέας Νίκος Θέμελης.





Την τελευταία του πνοή άφησε το απόγευμα του Σαββάτου σε ηλικία 64 ετών ο Νίκος Θέμελης, επί πολλά χρόνια συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, αλλά και πολύ γνωστός στο ευρύτερο κοινό από τη συγγραφική του δραστηριότητα.

Πάλεψε για καιρό με τον καρκίνο, χωρίς να σταματήσει στιγμή να γράφει.

Ο Νίκος Θέμελης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947, έχοντας την καταγωγή από την Ήπειρο, που αγαπούσε. Τελείωσε τη Γερμανική Σχολή Αθηνών. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και μετά το στρατιωτικό του συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία, όπου το 1975 έκανε και το Διδακτορικό του σε θέματα Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα, στο Υπουργείο Οικονομικών και στη Νομική Υπηρεσία του Συμβουλίου Υπουργών στις Βρυξέλλες.

Από το 1981 υπήρξε συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ακολουθώντας τον στα Υπουργεία Γεωργίας, Εθνικής Οικονομίας, Παιδείας, Βιομηχανίας και στα πρωθυπουργικά του καθήκοντα μεταξύ 1996-2004.

Έχει κάνει επιστημονικές δημοσιεύσεις γύρω από ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Εκτός από το χώρο της πολιτικής και της επιστήμης τα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονταν στη ζωγραφική, στη μουσική και την λογοτεχνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: