Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Μήνυμα ενότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας από την Πρέβεζα.


















Η παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια λάμπρυνε τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στην Πρέβεζα.Ο Πρόεδρος έφτασε στην Παναγία των Ξένων στις 10 το πρωί όπου και τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης ενώ άγημα του στρατού απέδωσε τιμές στον πρώτο πολίτη της χώρας.
Ο ίδιος ο κ.Παπούλιας ζήτησε να μην διοργανωθεί επίσημη τελετή ενώ μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας παραχώρησε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει όλοι μας σε αυτή την δύσκολη περίοδο να δείξουμε ομόνοια και ομοψυχία και να στρέψουμε το νου μας και το ενδιαφέρον μας σε αυτούς που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη."Είναι μια μεγάλη μέρα για τη Χριστιανοσύνη (...) Εύχομαι ομόνοια και σύμπνοια. Τη χρειαζόμαστε σε αυτές τις ημέρες, να είμαστε όλοι ενωμένοι σε αυτό τον κοινό αγώνα, του ξεπεράσματος αυτής της βαθιάς κρίσης. Κοινωνική αλληλεγγύη και ο νους μας σε αυτούς που υποφέρουν", ανέφερε ο κ. Παπούλιας.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Απασχόλησης Γιάννης Κουτσούκος ενώ στις εκδηλώσεις παρέστησαν ακόμη η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δήμητρα Γεωργακοπούλου Μπάστα, οι βουλευτέςΒαγγέλης Παπαχρήστος και Δημήτρης Τσουμάνης, οι στρατιωτικές αρχές της Ηπείρου και άλλοι τοπικοί φορείς.
Η εκκλησία των Ξένων την οποία επέλεξε να επισκεφθεί ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο χτίστηκε στα 1872 από χρήματα που συγκεντρώθηκαν από προσφορές επισκεπτών και των ξενων που διέμεναν εκείνη την εποχή στην Πρέβεζα. 


epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: