Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Στα 92 λεπτά για το πρόβειο γάλα το φετινό deal Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού .


Η ομαδική δουλειά - πώληση αιγοπρόβειου γάλακτος από τους κτηνοτρόφους ανταμοίβεται στο Θέρμο, μια ημιορεινή περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.
Ο Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Θέρμου λειτουργεί εδώ και 50 χρόνια περίπου και όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο αντιδήμαρχος της πόλης και υπεύθυνος για τα αγροτικά, όντας και ο ίδιος γεωργο-κτηνοτρόφος και αδερφός του προέδρου του εν λόγω Συνεταιρισμού, κάνει αθόρυβη δουλειά, ενισχύοντας το εισόδημα πολλών οικογενειών που δεν έχουν εναλλακτική επιλογή λόγω του χαρακτήρα της περιοχής (ημιορεινή).
Σύμφωνα λοιπόν με όσα μας είπε ο κ. Γιώργος Μυζήθρας ο Συνεταιρισμός φέτος έκανε συμφωνία με την εταιρεία Ήπειρος για απορρόφηση πρόβειου γάλακτος στα 92 λεπτά το κιλό και γίδινου στα 55 λεπτά το κιλό, αλλά οι κτηνοτρόφοι στο χέρι παίρνουν όπως γίνεται συνήθως 2-3 λεπτά λιγότερα, αφού πρέπει να παρακρατηθεί και η αμοιβή του Συνεταιρισμού, ο οποίος έχει γραφεία, εγκαταστάσεις παραλαβής γάλακτος κ.λπ.
Πέρσι η τιμή της αντίστοιχης συμφωνίας στο πρόβειο ήταν 90 λεπτά το κιλό, οπότε το γάλα πήρε αύξηση 2 λεπτά
Ο Συνεταιρισμός έχει 120 μέλη - ντόπιους κτηνοτρόφους, οι οποίοι παραδίδουν το γάλα τους στην οργάνωση και μετέπειτα πάει στην εταιρεία που προαναφέραμε, ενώ η πληρωμή τους γίνεται στις 22 κάθε μήνα. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Θέρμου, τα χρήματα αυτά είναι πολύτιμα για την τοπική οικονομία της περιοχής, καθώς οι παραγωγοί αυτοί συνήθως δεν έχουν άλλα εισοδήματα.


Μπίκας Αλέξανδρος
https://www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: