Υλικά
για 6 άτομα
1½
κιλό
μπριζόλες, μοσχαρίσιες γαλακτος με το
κόκαλο, σε πάχος περίπου 2 εκ. και μετά
σε 3 κομμάτια την καθεμία)
200
ml ελαιόλαδο
100
γρμ. βουτηρο
1/3
φλιτζ. τσαγιού φρέσκια ρίγανης
1½
κουτ.
γλυκού ξύσμα λεμονιού
1
ματσακι δενδολιβανο
1
λεμονι το χυμο του
αλάτι,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
συνταγής
Προθερμαίνετε
το γκριλ.
Λαδώστε
ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου και τη
βάζετε στην υψηλότερη θέση. Από κάτω
στερεώστε ένα ταψί, ώστε να πέφτουν
μέσα τα υγρά του ψησίματος και να μη
λερώσετε το φούρνο.
Στραγγίζουμε
τις μπριζόλες από τη μαρινάδα,(οπου
εχετε ανακατεψει ολα τα υλικα και τα
εχετε αφησει για 4-6 ωρες στο ψυγειο να
μαρινοαριστουν ) , τις βάζετε στη σχάρα
και τις ψήνετε για περίπου 3 - 4 λεπτά από
κάθε πλευρά, αν τις θέλουμε μετρίες
ψημένες και περίπου 6 - 7 λεπτά από κάθε
πλευρά, αν τις θέλετε καλοψημένες αλλά
ζουμερές.
Αν
χρειαστεί, τις ψήνετε για λίγο ακόμη,
κατεβάζοντας τη σχάρα μία σκάλα
Τις
βγάζουμε σε πιατέλα, τις ραντίζουμε με
το λάδι ,βουτηρο και λεμόνι οπου το
ζεσταινετε ,και πουδραροντας με ριγανη
συνοδευετε με φρεσκα σπαραγγια η
γαρνιτουρα της αρεσκεια σας ,σαλατα,πατατες
κλπ.
Tolis
Anastasios
Honorary
President
Director
of Chef's club
Epirus
offices
Executive
chef
Mob.6932208082
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου