Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μπακαλιάρο παστό, κοµµένο σε
κοµµάτια (τον βάζουμε 8 ώρες σε νερό)
2 πατάτες κοµµένες σε φέτες
1 γλυκοπατάτα κοµµένη σε φέτες
4 φλιτζάνια πράσα ψιλοκοµµένα
3 φλιτζάνια σέσκουλα ψιλοκοµµένα
4 κουταλιές καυκαλήθρα ψιλοκοµµένη
1 κουταλιά µάραθο ψιλοκοµµένο
1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκοµµένο
1 µατσάκι µμαϊντανό ψιλοκοµµένο
2 κρεµµύδια κοµµένα ροδέλες
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές σταφίδες άσπρες
1 φλιτζάνι ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
αλάτι ελάχιστο
πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Εκτέλεση συνταγής.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα χορταρικά
σχολαστικά.
Σε µία κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεµµύδια
µε το ελαιόλαδο για 3 λεπτά σε µέτρια
φωτιά.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τη γλυκοπατάτα,
τα χορταρικά, ελάχιστο αλάτι και µία
φλιτζάνια νερό.
Σιγοβράζουμε επί περίπου 15 λεπτά και
στη συνέχεια ρίχνουμε τις σταφίδες, τον
ντοματοπολτέ (αραιωμένο σε δύο κουταλιές
της σούπας νερό) και ανακατεύουμε καλά
για να αναμειχθούν τα υλικά µμεταξύ
τους.
Σε ένα μακρόστενο πυρέξ τοποθετούμε
τον µμπακαλιάρο που έχουμε ξαλµυρίσει
και στρώνουνε από πάνω τα χορταρικά και
τις πατάτες.
Προσθέτουμε και τη σάλτσα που έχει
σχηµατισθεί στην κατσαρόλα και τοποθετούμε
το ταψί στο κάτω µέρος του φούρνου.
Ψήνουμε για 15 λεπτά σε µέτρια θερμοκρασία.
Περνάτε όλα τα λαχανικά στο μπλέντερ
κάνοντας ένα πουρέ όπου συνοδεύει
το ψάρι .
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ραντίζοντας
με ελαιόλαδο και λεμόνι να είναι
πολύ καλά ανακατεμένα γαρνίρετε με
φρέσκα μυρωδικα.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου