Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Επιτέλους… Και η Ελλάδα κατεβάζει ρολά στην Κακαβιά

Το πήγαινε- έλα Ιταλία, Ελλάδα, Αλβανία παίρνει τέλος. Η Αθήνα παίρνει μέτρα και κατεβάζει ρολά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ήδη δόθηκε προφορική εντολή και εντός της ημέρας αναμένεται και επίσημη απόφαση για διακοπή της επιβατικής κίνησης προς την Αλβανία. Από τους μεθοριακούς σταθμούς θα διέρχονται μόνο νταλίκες και φορτηγά για την εξυπηρέτηση της εμπορικής κίνησης. Το πρόβλημα ειδικά στην Κακαβιά επισημάνθηκε με ένταση τις τελευταίες ημέρες καθώς η μεν Αλβανία είχε προχωρήσει σε μέτρα όμως δεν είχε συμβεί το ίδιο και από την πλευρά της Ελλάδας.
Μάλιστα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα εξυπηρετούνταν τις ημέρες αυτές και δεκάδες ερχόμενοι από την Ιταλία. Καταφτάνοντας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας επέλεγαν κυρίως την Κακαβιά ώστε να εισέλθουν στην Αλβανία αφού η γείτονα είχε βάλει απαγορευτικό στις απευθείας γραμμές με Ιταλία εδώ και μέρες.
Τα προβλήματα τόσο στα ελληνοαλβανικά σύνορα όσο και με την κίνηση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας είχαν επισημανθεί από την Ένωση Τελωνειακών εδώ και μέρες.
Το τελευταίο σαρανταοκτάωρο υπήρξαν συνεχείς επικοινωνίες του Περιφερειάρχη Ηπείρου με τα συναρμόδια υπουργεία και επιτέλους σήμερα η απόφαση για διακοπή της επιβατικής κίνησης ελήφθη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει διακοπή της επιβατικής κίνησης και με την Ιταλία μέσω των λιμανιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: