Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Η τσικουδιά βαφτίζεται κρασί για να φτάσει στην Ήπειρο!


Τσικουδιά από την Κρήτη φτάνει στην Ήπειρο ως λευκός οίνος εξαιρετικής ποιότητας! Μέσα σε ειδικές συσκευασίες, ασκιά σε χάρτινες κούτες, φορτώνονται στα λεωφορεία της γραμμής Ηράκλειο- Γιάννινα και παραλαμβάνονται με ιδιαίτερη προσοχή από όσους έχουν κάνει τις παραγγελίες, κυρίως επαγγελματίες του χώρου της εστίασης. Μία τέτοια περίπτωση αποκάλυψε το Τελωνείο Ιωαννίνων το οποίο κατά τον έλεγχο εντόπισε και τις ποσότητες αλλά και τον παραλήπτη!
Το αρμόδιο κλιμάκιο προχώρησε στην κατάσχεση 125 κιλών τσικουδιάς που είχε φτάσει με τον ίδιο τρόπο, ως κρασί δηλαδή ενώ συνελήφθη και ένα άτομο καθώς προσήλθε να παραλάβει την ποσότητα που είχε παραγγείλει.
Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος από πόλη της Ηπείρου, όχι όμως από τα Γιάννινα.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του Τελωνείου Ιωαννίνων περίπου το 70 % του τσίπουρου που κυκλοφορεί στην Ήπειρο κυρίως σε καταστήματα εστίασης προέρχεται από την Κρήτη όπου η τιμή είναι αρκετά χαμηλή -μόλις 2,50-3 ευρώ το κιλό- όταν το ηπειρωτικό τσίπουρο έχει σχεδόν την διπλάσια τιμή.
Από την άλλη βέβαια οι Ηπειρώτες συνεχίζουν την παράδοση της απόσταξης τσίπουρου αυτή την εποχή.
Προυπόθεση βέβαια για να πάνε όλα καλά είναι η έκδοση της απαραίτητης άδειας.
Παρά το μεγάλο ύψος των προστίμων φαίνεται πως δεν υπάρχει πλήρης συμμόρφωση κυρίως σε μικρά χωριά και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις συλλήψεων για παράνομη απόσταξη.
Τα κλιμάκια του Τελωνείου βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση όχι μόνο απογεύματα και βράδυ αλλά ακόμη και το πρωί για ελέγχους .

Δεν υπάρχουν σχόλια: