Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Πρέβεζα. Ξεμπλόκαραν οι διαδικασίες για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Υδατοδρομίου


Αύξηση 30 έως 40% στους ελλιμενισμούς σκαφών τα τελευταία χρόνια στην Πρέβεζα

Για δημιουργία Μητροπολιτικού υδατοδρομίου στην Πρέβεζα μίλησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενιιού Ταμείου κ. Συγκούνας σημειώνοντας πως τα προβλήματα που υπήρχαν σε πανελλαδικό επίπεδο έχουν ξεμπλοκάρει και θα προχωρήσουν οι διαδικασίες. Ο φάκελος για το υδατοδρόμιο Πρέβεζας έχει κατατεθεί στην αρμόδια αρχή και αναμένεται η αδειοδότηση.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στην εγκατάσταση οκτώ νέων αυτόματων πωλητών νερού και ρεύματος (pillars) στο της λιμάνι της Πρέβεζας που προχώρησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ανεβάζοντας των αριθμό των μηχανημάτων σε 20 με δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης έως και 80 σκάφη.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Ευάγγελο Συγκούνα βασικός στόχος είναι η εξυπηρέτηση των τουριστικών σκαφών ενώ η εγκατάστασή των αυτόματων πωλητών αναβαθμίζει και τη χερσαία ζώνη του λιμανιού που προσελκύει τουριστικά σκάφη κάτι που θα ωφελήσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής, αφού τα τελευταία 3-4 χρόνια έχουμε αύξηση 30 έως 40% στους ελλιμενισμούς σκαφών.
Σε συνδυασμό δε, με το γεγονός ότι το λιμάνι μας είναι μέσα στα «καρδιά» της πόλης και υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα γίνονται παρεμβάσεις για να βελτιωθούν οι υποδομές, αλλά και η εικόνα της παραλιακής ζώνης.
Γίνεται, ουσιαστικά ένα “νοικοκύρεμα”, ενώ ταυτόχρονα παρέχονται καλές υπηρεσίες με δεδομένο ότι ο θαλάσσιος τουρισμός είναι και για την Πρέβεζα ένας από τους βασικούς παράγοντες τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης με στόχο την επιμήκυνση της παραμονής τουριστικών σκαφών πέρα του εξαμήνου.


Πηγή: Καθημερινή εφημερίδα Βήμα Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: