Το
ψητό κρέας θέλει το μάστορά του, αλλά και τον κατάλληλο χώρο να το απολαύσεις.
Πήρα λοιπόν τη φίλη μου την Τζωρτζίνα για να σας δείξω με ποιον τρόπο θα
δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες για αυτή την περίσταση. Πάρτε σημειώσεις
και προετοιμαστείτε.
Βήμα πρώτο: Πηγαίνεις στο Ρεμπέτικο
Στέκι.
Βήμα δεύτερο: Βρίσκεις ένα τραπέζι δίπλα στο τζάκι,
για να δημιουργήσεις ατμόσφαιρα.
Και όλα τα υπόλοιπα τα αφήνεις σε
αυτούς τους τρεις:
Ο
Βασίλης
Ο
Άγγελος
Ο
Κώστας
Αφού μας έφτιαξαν ένα τεράστιο τραπέζι, πήραμε ένα
κρασάκι για να ανοίξει η όρεξη.
Έπειτα ήρθε η πρώτη γύρα.Κρατηθείτε.
Πατατοκεφτέδες αφράτοι, φέτα με μέλι και
σουσαμάκι και ένα ολόφρεσκο πιάτο με 3 διαφορετικές σαλάτες..
σουσαμάκι και ένα ολόφρεσκο πιάτο με 3 διαφορετικές σαλάτες..
Ο πατατοκεφτές μας ξετρέλανε..κοιτάξτε την φάτσα
της Τζωρτζίνας.υποτίθεται ότι η πατάτα της αρέσει πιο πολύ τηγανιτή.στο τέλος
τσακωθήκαμε για τον τελευταίο λαχταριστό πατατοκεφτέ!
Η φέτα με το μέλι, μας άρεσε ιδιαίτερα, καθώς ο
συνδυασμός του αλμυρού και του γλυκού είναι αξεπέραστος. Τίποτα δεν μπορεί να
συγκριθεί μαζί με αυτό το ιδιαίτερο ορεκτικό!
Όμως ένα πιο υγιεινό διάλειμμα χρειαζόταν
οπωσδήποτε. Σαλάτα μαρούλι, λάχανο-καρότο και ανάμεικτη περιείχε το πιάτο και
πρέπει να πω ότι ήταν φρεσκότατες, δροσερές και το αλάτι, το λάδι και το ξύδι
ήταν στις σωστές ποσότητες!
Και τώρα ξεκινά το πιο σημαντικό κομμάτι του
μαθήματος.
Έχουμε και λέμε. 1. παϊδάκια 2. μπιφτέκι 3.
μπριζόλα!
Περιττό να πω ότι τα παϊδάκια εξαφανίστηκαν σε
δευτερόλεπτα.. Καλοψημένα, ζουμερά και πεντανόστημα, γιατί αυτή είναι η ουσία
στο ψητό κρέας!
Αφού ζεσταθήκαμε με τα παϊδάκια, ήρθαν και τα άλλα
2 πιάτα. Η επιλογή μου ήταν ένα μοσχομυριστό μπιφτέκι.βασικά μπιφτεκάρα ήταν,
ενώ η Τζωρτζίνα επέλεξε μια πλούσια χοιρινή μπριζόλα. Μείναμε και οι δυο μας
ευχαριστημένες και εννοείται πως η μία δοκίμασε και από το πιάτο της άλλης, όπως
επίσης τσακωθήκαμε πάλι, αυτή τη φορά για τις πατάτες.. κατάφερε να φάει τις
περισσότερες.. Αλλά την δικαιολογώ, αφού οι πατατούλες δεν ήταν προτηγανισμένες,
είχαν ψηθεί σωστά και ήταν όσο τραγανές έπρεπε!
Τώρα για το μπιφτέκι δεν
μπορώ να πω ότι είχα παράπονο.. ούτε πολύ βαρύ ήταν αλλά ούτε και άνοστο,
καταλάβαινες αμέσως ότι δεν είχες να κάνεις με ένα μπιφτέκι που αποτελείται
κυρίως από ψωμί αντί για κιμά και αυτό ήταν ευχάριστο!
Η μπριζόλα τώρα, ήταν
σωστά ψημένη, τόσο όσο να κρατηθεί ζουμερή και μαλακή, χωρίς όμως να είναι ωμή.
Εκεί κρίνεται και ο ψήστης για το αν είναι μάστορας! Μπράβο Βασίλη!
Εννοείται
όμως πως ενώ σκάσαμε, δεν γινόταν να φύγουμε χωρίς γλυκό και εκεί ήρθε η
έκπληξη!
Γιαούρτι με βύσσινο! Πόσο πιο σπιτικό και υγιεινό;
Το ιδανικότερο επιδόρπιο..
Κάπως έτσι κλείνει και η βραδιά.. με μια γλυκειά
γεύση μετά από την λαχταριστή τσίκνα.. Ευχαριστώ την Τζωρτζίνα για την
παρέα..αφού μαζί τα φάγαμε.
Όσο για το «Ρεμπέτικο Στέκι» πρέπει να τονίσω ότι
πέρα από την μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά, μπορείτε να βρείτε μία εξίσου μεγάλη
ποικιλία σε ψάρια και θαλασσινά..
Θα το βρείτε στην οδό Αδριανουπόλεως 6,
στην Πρέβεζα!
Ιωάννα Συμεωνίδου
Φωτογραφία: Μιχάλης
Νικολαΐδης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου